islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5716
EURO
34,7125
ALTIN
2.418,37
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Saraybosna’da dört günde 90 Korona vefat

Saraybosna’da dört günde 90 Korona vefat
15 Mart 2021 12:20
A+
A-

Saraybosna’da korona virüs nedeniyle ölen sayısı sürekli olarak artıyor. Kayda geçirilemeyen hastaların yanında hastaneler yetersiz kalıyor. Halkın bir kısmı hala Korona virüse inanmıyor.

Mirat Haber Ajansı

Korona virüs bedelini alıyor ve Bosna’nın başkentinde her zamankinden daha hızlı yayılıyor. Bu, her gün çok sayıda enfekte insan ve artan ölüm sayısıyla kanıtlanmakta. Yaklaşık 350 bin nüfuslu Saraybosna’nın Bare ve Vlakovo gibi büyük şehir mezarlıklarının yanı sıra cami ve kiliselerin önündeki küçük mezarlıklarda cenazeler düzenleniyor. Gazeteler giderek daha fazla ölüm ilanlarıyla doluyor. Geçen yıl Mart ayında Saraybosna’da 335 kişi ölmüştü. Günde ortalama 11 kişi ölüyor. Bu Mart haftasının sadece son dört gününde, Bosna-Hersek’in başkentinde en az 90 kişi hayatını kaybetti. Ancak, ölümlerle ilgili bu veriler tam değil çünkü bazı cenazelerin planlanması ve birkaç gün sonra yayınlanması beklenmekte. Ayrıca, birçok korona virüsü ölümü kayıtsız kalıyor çünkü ölen kişinin test ve teşhis için vakti olmuyor. Mart 2020 ile karşılaştırıldığında ölüm oranı iki katından fazla arttı. Bu Mart Saraybosna’daki ölüm oranı, savaş haricinde hiçbir zaman daha yüksek olmadı.

Resmi sayıma göre, Bosna Hersek’te son 24 saatte 1.031 korona virüs enfeksiyonu vakası kaydedildi. 32 kişi öldü ve 451 kişi iyileşti. Covid hastalarının Saraybosna Genel Hastanesi Prim. Dr. Abdulah Nakaš da rekor kabulleri nedeniyle dün ek kapasiteler hazırlandı. 32 ölüm, 70 civarında vefat olan Türkiye’ye oranlansaydı yaklaşık 1200 vefat olurdu, Bu da ülkedeki korkunç pandemi yoğunluğu anlatmakta.

Korona virüse inanmıyorlar

Çok sayıda hasta akını nedeniyle, bu hastanelerın kapasiteleri genişletildi ve korona virüs ile enfekte hastaların tedavisi için 24 yataklı başka bir servis daha açıldı. Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi genel müdürü Dr. Sebija Izetbegović bugün bir basın toplantısı düzenledi ve merkezin tam kapasitesine ulaşması nedeniyle yetkililere daha sıkı önlemler almaları için çağrıda bulundu. Bununla birlikte, ölümlere rağmen, bazı Saraybosnalılar hala korona virüsün varlığını inkâr ediyor veya bulaşma tehlikesini az olduğuna inanıyor. Geçtiğimiz hafta, büyükşehir yetkilileri hafta sonu sokağa çıkma yasağı koydu, kahve ve restoranların açılmasını yasakladı. Hareket, tedbirin gelirlerine zararlı olduğunu ancak koşulları hiç etkilemeyeceğini iddia eden konaklama işletmesi sahiplerinin sert muhalefetiyle karşılandı. Ayrıca yetkililerden, önlemlerle başa çıkmalarına yardımcı olmak için kendilerine sübvansiyon ödemelerini talep ettiler. Önümüzdeki hafta da protestolarının devam edeceğini açıkladılar.

ETİKETLER: Koronavirüs, Saraybosna
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.