islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Şaşırtan ‘Türkiye’ gerçeği Rakamlara Yansıdı

Şaşırtan ‘Türkiye’ gerçeği Rakamlara Yansıdı
28 Mayıs 2022 09:42
A+
A-

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan sonra Ruslar, artık sadece ikamet için değil yatırım için de Türkiye’ye yöneldi. Son verilere göre nisanda yüzde 186,6’lık artışla bin 152 konut alarak zirveye çıkan Ruslar, yatırım için de Türkiye’yi tercih etti. Bu kapsamda Rusların şirket sayısı son bir ayda yüzde 112 artı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de yabancılara yönelik yapılan konut satışları geçen ay yüzde 58,1 artarak 6 bin 447’ye ulaşırken, tüm zamanların en yüksek nisan ayı rakamı görüldü. Türkiye’deki konut alımını artıran Ruslar ise nisanda yabancıya satışta ilk kez zirvede yer aldı. Rusların nisanda Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 186,6 artarak 1.152 adede ulaştı.

Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık için yabancıya konut satış sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmişti. Ancak fiyatların yükselmesine rağmen savaştan kaçan Rusların Türkiye’ye ilgisi devam etti. Nisan ayında en fazla konut alan yabancılar listesinde ilk sıraya yükselen Rusların ticaret için de Türkiye’yi tercih ettiği ortaya çıktı.

BİR AYDA İKİYE KATLANDI
Geçen ay Türkiye’de yabancı ortaklı şirket kuranların başında da Rusların olduğu ortaya çıktı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) nisan ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, geçen ay Türkiye’de 1.650 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu. Nisan ayında Rus ortaklı şirket sayısı ise 136 olarak gerçekleşti. Böylece Ruslar Türkiye’de en çok yabancı ortaklı şirket kuran millet olarak kayıtlara geçti. Ruslar Mart ayında ise 64 yabancı ortaklı şirket kurmuştu. Rusların Türkiye’de kurduğu şirket sayısı böylece son 1 ayda yüzde 112 oranında artış gösterdi. Geçen ay kurulan yabancı ortaklı şirket sayısında İranlılar ikinci sıraya geriledi.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.