islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
34,7172
ALTIN
2.418,27
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ! KIZ OKULLARINI BU DÖNEME YETİŞTİRİN

SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ! KIZ OKULLARINI BU DÖNEME YETİŞTİRİN
13 Temmuz 2023 09:50
A+
A-

ÖNCE HABERİMİZİ OKUYALIM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı.

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin “Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum” gerekçesini öne sürdüğünü belirten Bakan Tekin, “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” dedi.

“KEŞKE ŞERİATI ÖVEBİLECEK KADAR BİLGİM OLSA”

Tekin’in yazdığı “Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet” isimli kitabı gösteren sunucu Melih Altınok’un  “Şeriatı öven kitap mı yazdınız?” sorusuna Bakan, “Keşke Şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı da yazsaydım.” yanıtını verdi.

YORUMUMUZ

“KEŞKE ŞERİATI ÖVEBİLECEK KADAR BİLGİM OLSA” şeklinde bir cevap verebilen Milli Eğitimi bakanımız kelimenin tam anlamıyla bakandır.

Kız okulları insan doğasına uygun olup kız çocuklarının gelişimine daha bir katkı verecek tercihtir. Dünyanın bildiği ve uyguladığı kız okulları ve üniversiteleri bu dönemde açılamayacaksa ne zaman açılacaktır?

Halk istiyor, hükümet istiyor, bakan istiyor. Kimin onayını bekleyeceğiz?

Muhterem Bakanımız?

Lütfen sözü aşalım uygulamaya geçelim. Bu sene üç okulumuzu olsun kız okulları olarak hayata geçirelim. YÖK ile çalışmalarımızı  başlatarak ilk kız  üniversitemizi açalım.

ASIL DEVRİMİ DE MÜFREDATLARDA BEKLİYORUZ.

 

Kız okullarıyla ilgili ilk yazımız bak:

KIZ LİSELERİ VE ÜNİVERSİTESİTELERİ NİÇİN AÇILMIYOR?

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Ahmed YAHYA dedi ki:

    Çoook teşekkürler.Bu YUSUF Hoca yaptı-yaptı yoksa çoook masonlar gelir gider