islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2582
EURO
34,7665
ALTIN
2.394,28
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Şehitlerimizi uğurlarken

Şehitlerimizi uğurlarken

Dr. Vehbi KARAKAŞ 

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda 

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda 

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda 

Etmesin, tek vatanımdan beni dünyada cüda” 

Demiş istiklal ve İslam şairimiz. 

Evet bu cennet vatanın uğruna kim feda olmaz ki? Zira bizim topraklarımız, rast gele bir yer parçası değildir. Vatan olmuştur artık vatan. Uğrunda can vermişiz, mal vermişiz, alın teri dökmüşüz, kan akıtmışızdır.  

Bu kan, “Rabbım Allah, kitabım Kur’an, dinim İslam, Peygamberim Hazret-i Muhammed Aleyhisselam” diyen insanların kanıdır. Bu kan, “Ölürsem şehid, kalırsam gazi” aşk ve idealiyle cepheye koşan, zalimlerin korkusu ve mazlumların ümidi olan, haksızlık yapmayan ve haksızlığa boyun eğmeyen kahraman Mehmetçiğin kanıdır.  

Mehmetçik savaş halinde cephede bile bırakın namazı terk etmeyi, cemaatle namaz kılmayı dahi terk etmemiş bir kahramandır. Kendisine ait olmayan bağlardan geçerken yediği üzümün parasını dallarına asacak kadar takva sahibi bir kahramandır. O gittiği yerlere şefkat, merhamet, adalet, ilim ve medeniyet götüren bir yiğittir. İnandığı Peygamberin talimatı vardır onun kulaklarında: Bu yüzden o, düşmanının dahi ekili tarlalarını çiğnemez, meyve ağaçlarına zarar vermez, eli silah tutmayan çocuklarına, kadınlarına, hastalarına, yaşlılarına, kilise ve havralardaki rahiplerine, hahamlarına dokunmaz. Milletimizin, asker ocağına “Peygamber ocağı” demesinin sebebi de budur.  

Bu Müslüman millet ve çocukları, Allah’ın askerleridir. Dünya bunların kışlaları, yeryüzü eğitim alanları, namaz ve cihad talimlerinin bir parçası, güzel ahlak terbiyeleridir. Ölüm, bunlar için terhis teskeresi, asıl vatana seyahat, cennete ve cennetin sahibine kavuşmadır.1

Helikopter kazasında ve vatan savunmasında şehit olan askerlerimize Rabbimden cennet-i ala, yaralılara acil şifa, aziz milletimize ve yakınlarına da sabr-ı cemil diliyorum.  


1 Daha geniş bilgi için “Vatan ve Mehmetçik” başlıklı makalemize bakınız. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.