islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Seksüel Prodüktörler

Seksüel Prodüktörler

Eylemlerini Medyamızda her gün hatta her an görmekle bunaldığımız seksüel prodüktörlere derin öfkeler duymakta olduğumuzu iyi biliyorum. Ne var ki  kav..lıklarını  yüzlerine vurmuyoruz. Ama vurmalıyız. Belki içlerinden utanan ve tövbekâr olanlar çıkabilir.

Ahlâk zabıtasınca takibe alınmaları gereken bu normal görünümlü anormal tipler üstelik bir de saygı görmüyorlar mı? Gel de dayan.

TCK 227 ye göre:
“…Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır…”

Ekonomik veya siyasi çıkar amacıyla evlilik dışı ilişkiye gireceklere aracılık yapanlara halk dilinde ka..t  veya  pe….enk denir. Biz kibarca seksüel prodüktör diyelim.

Ülkemizde fuhuş yapmak suç değil, fuhşun aracılığını yani seksüel prodüktörlüğünü yapmak suçtur. Fuhşu kolaylaştırmak da bir tür seksüel prodüktörlük olduğuna göre bizim görsel ve yazılı medyamızda bunlardan pek çok vardır. Bu tesbitimize itiraz edecekler sormak isteriz:

Şöhret yapmak uğruna her gün erotik pozlar veren ar damarları çatlamış üryan veya yâri üryan karıların kendileri, nefislerini pazarlayan seksüel prodüktörler değil midir?

Reyting uğruna bu tür karıların çeşit çeşit resimlerini üstelik onları “cüretkâr görüntüler veren sanatçılar” şeklinde tanımlayarak basan medya mensupları ve sahipleri seksüel prodüktörler değil de nedir?

Bunlar gibi aşağılık çıkarları için erotik sahneleri içeren sinema veya dizi filmlerinde rol alan sözde sanatçılarla bu filmlerin yapımcıları ve sahipleri de seksüel prodüktörler değil midir?

Birileri çıkar da bize, bunlar aleyhlerine hukuki davalar açılabilecek türden seksüel prodüktörler değildir, diyebilir. Ağızı ve kalemi olanlar konuşup yazabilirler, bizim için önemli de değildir.

Biz bu tür seksüel prodüktörlüğü Yüce Kitabımız Kur’ân’ın kaçınılmasını emrettiği Fevâhiş/cinsel çirkinlikler arasında görüyoruz. (En’âm 6/151. Fevâhiş Fâhişe’nin çoğuludur.) Aşağıda anlamını sunacağımız Nûr süresinin 19. ayetine göre de dünyada cezalandırılacak suç, âhirette tecziye edilecek günah olarak değerlendiriyoruz:

İslam Dini’ne iman edenler arasında Fâhişe’nin (çağdaşlık veya çıkar amaçlı olarak cinsel çirkinliklerin) yayılmasını sevip isteyenler için dünyada da âhirette de can yakıcı ceza/azap vardır. (Fâhişe’nin yasaklanması ve faillerine ceza verilmesinin gerçek sebebini)siz bilmezsiniz ama Allah bilir.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.