islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
ALTIN
2.423,80
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

SEKÜLER HAYAT, BAYBURTLULARDAN NE İSTİYOR?

SEKÜLER HAYAT, BAYBURTLULARDAN NE İSTİYOR?
18 Eylül 2023 14:23
A+
A-

Güzel Anadolu’muzun en muhafazakar şehirlerinden biri olan Bayburt’da, ‘Harman Sonu’ etkinliğinde ahlak dışı görüntüler sergilendi.

Orgnizatörler Kenan Yavuz, Etnografya Müzesi ve İyilik İçin Sanat Derneğinin imza attığı program, “Anadolu’nun güzelliklerini tüm dünyaya yaymak, kültür derinliğini görünür kılmak maksadıyla” da yapılsa, podyumda yarı çıplak yürütülen mankenler, Bayburt’un muhafazakar kişiliğine yakışmayan görüntülerdi.

Bayburt ve Erzurum bölgesinde yaygın olan ve kadınların tesettür elbisesi olan Ehram elbisesinin, sanat adına yerlerde sürünmesi, “Seküler hayat, Bayburtlulardan ne istiyor?” sorusunu akla getirdi.

HABER YORUM

Bir toplumu işgal etmek, illa da silaha, zorbalığa ve baskıya başvurarak fiziki işgal ile gerçekleşmez.  O toplumun kültürünü yavaş yavaş elinden almak adına, insanların ve hele ki gençlerin  nefsi emmarelerini okşayacak organizasyonlar gerçekleştirirseniz, beyinleri iğdiş eder, insanları hakkı ve doğruyu düşünemeyecek hale getirirsiniz.

Biz bu Kültür emperyalizmini, yıllardan beri ülkemizde görebilmekteyiz. 1970’li yıllarda evlerimize giren televizyon ve Dallas gibi dizilerle Müslüman Türk insanının manevi hayatına yapılan taarruzlar hala devam etmektedir. Bayburt’da güya sanat adına yapılan bu tür programlar da maruz kaldığımız Kültür emperyalizminin bir parçasıdır.

Arif Nihat Asya’nın dediği gibi, “Bize bir nazar oldu/Cumamız Pazar oldu/ bize ne oldu ise/ Azar azar oldu”

İnce ayarlar çekilerek adım adım ülkemiz üzerinde gerçekleştirilen Kültür emperyalizminin son örneğini böylece Bayburt’da görmüş olduk.

Dadaş diyarının, milli ve manevi değerlerine bağlı muhafazakar insanları bu tür programlar için ne düşünür, onu çok iyi biliyoruz. Biliyoruz da, bu tür programları düzenleyen ya da düzenlenmesine izin veren yöneticilerin bu aymazlığı nereye kadar devem edecek onu bilemiyoruz.

MİRATHABER.COM

EY SEKÜLER HAYAT, GÖLGENDE BİZE DE YER VER!

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.