islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE HÂLÂ 60 FİLİSTİNLİ KADIN BULUNUYOR

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE HÂLÂ 60 FİLİSTİNLİ KADIN BULUNUYOR
28 Kasım 2023 14:40
A+
A-

Filistin Esirler Cemiyetinin duyurusuna göre, İsrail hapishanelerinde hâlâ 60 Filistinli kadın bulunuyor.

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında son olarak dün gece İsrail hapishanelerinden 30’u çocuk, 3’ü kadın olmak üzere 33 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Serahine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki kadın esirlere ilişkin bilgi verdi.

Serahine, İsrail hapishanelerinde 56’sı 7 Ekim’den sonra gözaltına alınanlar olmak üzere hâlen 60 Filistinli kadın esir bulunduğunu belirtti.

Serahine, Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatında şu ana kadar 33 kadın esirin serbest bırakıldığını kaydetti.

Hamas ile İsrail arasında 24 Kasım’da varılan esir takası mutabakatı kapsamında birinci grupta 24, ikinci grupta 6 Filistinli kadın esir serbest bırakılmıştı.

Son olarak dün gece İsrail hapishanelerinden 3’ü kadın olmak üzere 33 Filistinli esir salıverilmişti.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Uzlaşıya göre Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, dün, Gazze’deki “insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını duyurmuştu.

Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında son 4 günde Gazze Şeridi’nden 50 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

HABER YORUM

Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakata göre esir değişimleri devam ediyor.

İsrail’in esirler başta olmak üzere sokaklarda ki Filistinlilere bile tutum ve davranışlarını yıllardan beri ekranlarda içimiz burkularak izliyor ve görüyoruz.

Ancak, yapılan son mutabakat çerçevesinde, esirler konusunda Hamas, dünyaya insanlık dersi veren tavrıyla da İslam’ı tebliğ görevini yapmış görünüyor.

4 gündür İsrailli esirlerin Kızılhaç görevlilerine teslim edildiği görüntülerde, sivillerin Hamas askerleriyle olan iletişimlerinde, bindikleri vasıtalardan tebessüm ederek askerlere el sallamaları, esirlere iyinin ötesinde çok iyi davranıldığının en bariz kanıtıdır.

Maya Regev örneği

Hamas ile İsrail arasında gerçekleşen ikinci rehine takasında ilginç bir olay yaşandı. Hamas’ın elinde esir bulunan 21 yaşındaki Maya Regev isimli İsrailli kadın, ülkesine dönmek istemedi. İsrailli yetkililere teslim edilirken yaşanan ilginç olayda, kendisine  “Bye Maya” diyen Hamas savaşçısına “Şükran, bye” karşılığını verdi.

Mirat haber ailesi olarak biz de Filistin davasına sahip çıkan herkese, renk, dil, din farkı gözetmeksizin “Şükran, bye” mesajımızı iletmek istiyoruz…

MİRAT HABER