islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Selamlaşmadan Başlayarak Ortak Değerleri Yeniden Kurmalıyız-I

Selamlaşmadan Başlayarak Ortak Değerleri Yeniden Kurmalıyız-I

Açık düşmanınız olan Batıyla bile köprüleri atma hakkınız yoksa varın siz düşünün kendi Milletinizle selamlaşma siyaseti üretmek yerine kamplaştırma siyasetinizin ne anlama geleceğini. O halde ülkenizde gerilim hattı değil de selamlaşma hattı kurmaktan başlayarak, toplumda yeniden ve modern zamanlarda yenilenen asgari müşterekleri ortaya çıkarmak zorundasınız.

Evet, yeniden başlamalıyız. Sanki Millet, Tarih ve Ümmet hafızamız silinmiş gibi (ki büyük oranda zayıflamıştır) en azından coğrafyamızdaki Türk toplumunu yeniden kurmalıyız. Evet, zihin dünyamız batılılaştı ve kendi kimliğimiz silinmeye yüz tuttu. Evet, Amerikalılar gibi köksüz, mazisiz, tarihsiz bir yeniden kurulumun arefesinde olduğumuzu bilmeliyiz, farkına varmalıyız. Uzun yıllardır özendiğimiz, peşine takıldığımız ABD’nin üç asır öncesine dönüverdik. Selçuklu, Osmanlı, Endülüs ve onlarca kültür ve medeniyet birikimimizi ve zenginliğimizi yok sayarak köksüz, ruhsuz, içeriksiz ABD’ye dönüştük.

Selamlaşmak Muhabbet Kurmaktır!. 

Ve kendimize gelebilmek için Selamlaşmadan başlamak zorundayız. Selamlaşabilmek başkasını anlayabilmektir. Ailemizi, akrabalığımızı, mahallemizi, komşuluğumuzu, Dinimizi, kültürümüzü ve zihin dünyamızı yeniden kurmak yeniden başlamak zorundayız. Selamlaşabilmek karşındakiyle oturup sohbet edip muhabbetleşebilmektir.

Selamlaşamamak ise Kamplaşmaktır!.

Selamlaşmanın tam tersi ise sohbet ve muhabbet edememek, fikir teatisinde bulunmamak, komşuluk yapmamak, misafirliğe gitmemek, birbirine kin ile garaz ile bakmaktır. Solcusu, Sağcısı, Komünisti, Kapitalisti, Müslüman’ı, Alevisi, Bektaşi’si, Caferi’si, Laiki, Dinlisi, Dinsiziyle; Mekânları, zamanları, zihinleri, ruhları, kalpleri ayırmaktır, ayrıştırmaktır. İnatlaşmak, düşmanlaşmak, cepheleşmek ve kamplaşmaktır.

İslam Selamdır; Selamda İslam!.

Bu kısırdöngüyü tersine çevirmenin tek başlangıç davranışı vardır; “Aranızda Selamlaşmak ve Selamlaşmayı Yaymak”. İslam Selamdır; Selamda İslam demektir. Güvenilir olmak, karşındakine güven vermek, ona da güven duymaktır. Barıştır, huzurdur, fazilettir, saadettir. Bizim kendi içimizdeki çok çeşitli fikir, düşünce, grup, topluluk, inançlar ile bir araya gelip selamlaşmamız; İşte o özendiğiniz batılı Hıristiyan ve Yahudilerin en istemedikleri ve çok korktukları en önemli “Bütünleşmek İksirdir”!

Açık Düşmanınız Olan Batıyla da Kamplaşamazsınız!.

Bırakın kendi içinizde yapmayı; Batıyla bile inatlaşamazsınız. Batıyla gerilemez, gerginleşemez, düşmanlaşamazsınız. Onlarla böyle inatlaşarak olumlu ilişkilerinizi kopartıp, köprüleri atmanız; Onlarla Emri Bil Ma’ruf Nehyi Anil Münker yapmanızı, onlara Tebliğ etmenizi, özgürlük ve hürriyet ortamını kaybetmeniz ve kendi aleyhinize, İslama, Vatana muhalefet etmeniz demektir. Bilerek ve kendi ayağınıza kurşun sıkmaktır. İnsanlıkta ve İslam’da samimiyseniz böyle bir Millet ve Devlet siyaseti güdemezsiniz.

Açık düşmanınız olan Batıyla bile köprüleri atma hakkınız yoksa varın siz düşünün kendi Milletinizle selamlaşma siyaseti üretmek yerine kamplaştırma siyasetinizin ne anlama geleceğini. O halde ülkenizde gerilim hattı değil de selamlaşma hattı kurmaktan başlayarak, toplumda yeniden ve modern zamanlarda yenilenen asgari müşterekleri ortaya çıkarmak zorundasınız.

Son yıllarda çeşitli vakıf ve derneklerin, ortak değerlerle ve değerle eğitimiyle ilgili çalışma ve organizasyonları bulunmaktadır. Ancak bu tür çabaların, şimdiyle mukayese edilmeyecek oranda hem sayıca hem yoğunluk hem de zamanın diline uygunluğunu yakalamak bakımından, çok fazla artmasına ihtiyaç vardır. Yapılan sınırlı sayıdaki olumlu işleri de TV, sinema, moda ve kısacası kapitalist tüketim toplumu alışkanlıkları kolayca siler süpürür haldedir. O kadar vahim bir durum vardır ki; bu toplum büyük emaneti iade etmek istemiyor ve kendini hayata bağlı tutacak olan can damarlarını kesmeden ve ölmeden yaşamak istiyorsa, bu gayreti başlatarak hummalı şekilde çalışmalıdır. Bugünden başlanırsa eldekileri de kaybetmemek için, 15- 20 yıl kadar zaman kalmıştır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.