islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SEN MİSİN KRAL ÇIPLAK DİYEN

SEN MİSİN KRAL ÇIPLAK DİYEN

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Musta’fi Dekanı

Önce haberi okuyalım:

Prof. Dr. Mehmet Karalı:

 İLAN EDİYORUMAile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan ya da Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM” demişti. Gelen tepkiler üzerine dekan tweetini çekerek istifa etmişti.

 İstifa

Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum.”

Sen misin Kral Çıplak Diyen?

Sevgili Kardeşim Mehmet bey hocam

A güzel kardeşim! Profesör olmuşsun. Yetmemiş bir de “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı” olmuşsun. Üstüne üstlük imanından kaynaklanan değerlerine sahip çıkıp”İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan ya da Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir.” demişsin.

Demekle da iyi de etmişsin. Senden daha önce “Aile hayatını çökertiyor muyuz?” başlıklı bir yazı yazmış AB ölçülerini amaç edinen hükümet politikalarını yermiştim.

Aziz kardeşim…Sen Ali Rıza Demircan değilsin. O hocadır, söyleyebilir. Ona yapabilecekleri bir şey de yok. Yürekleri de yetmez. Bunun için gündeme de getirmezler. Ama sen “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı” sın. Sen, senin konumunda olandan beklenemeyecek laflar ettin. Bak hele ne cüret, bir de Kral Çıplak dedin.

Yaptığın Kültürel Cihaddır

Üzerine gelineceğini bilemeyecek kadar saf mısın? Hükümet cenahından, Yök’ten, Üniversitenden ve çoğu davasız mesai arkadaşlarından destek görmeyeceğini bilemeyecek kadar ülkemiz gerçeklerinden uzak mısın?

Mehmet Hoca kardeşim, bu anlamda iyi ki de saf ve ülke gerçeklerinden uzaksın. İftihar edebilirsin. Çünkü yaptığın kültürel cihaddır. Elbette yara alacaktın Berelenmeden büyük ecirler alınmaz, ahiret yatırımı yapılamaz. Aslında âhiretimize zarar vermeyecek hiçbir oluşumun ve gelişimin önemi de yoktur.

İstifa Etmek de Ne Oluyor?

Buraya kadar her şey tamam da istifa etmek de ne oluyor. Koparılan gürültü haklılığının göstergesiydi, cihadının sonucuydu. Kimse yanlış anlamamış, zoraki yorumlar da yapılmamıştır. Çünkü söylediğiniz doğruydu ve apaçık ortadaydı. Şahsınıza yönelik saldırıların kurumunuzla ve şehrinizle ne ilgisi vardı. Kurumunuzun ve şehrinizin sizin anlamak istediğiniz gibi onuru olsaydı sizi savunurdu.

Evet Mehmet bey kardeşim, sözlerinin arkasında duracak tevil yoluna gitmeyecektin, istifa da etmeyecektin. Görevinden alınman birilerinin maskesini düşürecekti. Aileyi çökertici feminist politikaların bilinçle sürdürüldüğünü daha bir anlayacaktık.

Niyetler amellere göredir. Allah ecrinizi artırsın.

Aziz Kardeşim… Bir de “Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM…” ifadeleriniz var.

Kadın Adaya Oy Vermemek

Seküler eğitim sisteminden geçirdiğimiz kızlarımızdan iyi bir eş ve iyi bir ana olur mu bilemem. Sanmam da.

Bırakalım rical kıtlığı çekilen dönemimizde bazı kızlarımız ve kadınlarımız da belediye başkanı olsunlar. Başkan olmasınlar da işsiz mi kalsınlar!

Mizahı bir kenara bırakalım. Sözlerinize katılıyorum. Ama İslamî anlayışım gereği değil. Yaşadığımız şatlarda gerekli görmeyişimden. Tevbe suresinin 71. ayeti mümi kadınların da mümin erkekleri temsil edebileceği ve onlar adına hukuken tasarrufta bulunabileğine işaret ediyor. Üstelik çocuklarını yetiştimiş veya evlenememiş olan orta yaş kadınlarımız var. İslami ölçülere uygun giysilerini Libasüt-Tekva/İslamî hayat ile taçlandırmış vakur ve bilge kadınllarımız da başkan olabilir. Pozitif ayırımcılık yaparak olmalıdır demiyoruz, ama olabilir dememize şerî bir mani de yok.

Uyarıları Sevmez Olduk

İşte böyle Mehmet kardeş… biz hakkı söyleme, doğruya çağırma ve batıllardan sakındırma görevlerimizi unuttuk. Sayıları artan çıkarcı yalakalarımız sebebiyle uyarıları da sevmez olduk. Ama ne gam.

Rabbimiz “Bizim uğrumuzda cihad edenleri biz yollarımıza erdireceğiz. Hiç şüphesiz Allah, Kendisini görür yasalarına güzelce uyanlarla beraberdir,” buyurmuyor mu? (Ankebût 29/59)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.