islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Senatörlerden Biden’a: İsrail’e Silah Göndermeyi Durdur!

Senatörlerden Biden’a: İsrail’e Silah Göndermeyi Durdur!
13 Mart 2024 12:36
A+
A-

Senatörlerden Biden’a: İsrail’e Silah Göndermeyi Durdur!

Bağımsız Senatör Bernie Sanders, Biden’a İsrail’e Silah Göndermeyi Durdurması İçin Çağrı Yaptı.

Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın öncülüğünde 8 Amerikan senatörü bir araya geldi. Ardından Başkan Joe Biden’a İsrail’e silah tedarik etmeyi durdurması çağrısında bulundular. Senatörler mektupta, İsrail’in Gazze’ye insani yardımların ulaşmasını engelleyerek uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca ABD’nin İsrail’e silah göndermesinin Amerikan yasalarına uygun olmadığına dikkat çektiler. Senatörler, Gazze’deki krizin aciliyetine vurgu yaparak, politikada bir değişiklik yapılması için acil eylem gerektiğini belirtti. Bu çağrı, ABD’nin İsrail politikasının gözden geçirilmesi ve Gazze’deki insani krize çözüm bulunması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bernie Sanders ve 7 Senatör, Biden’a İsrail’e Silah Göndermeyi Durdurması Çağrısı Yaptı

Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın öncülüğünde bir araya gelen 8 Amerikan senatörü, Başkan Joe Biden’a İsrail’e silah tedarik etmeyi durdurması çağrısı yaptı. Demokratların ve Sanders’ın yanı sıra 7 Demokrat senatör de mektuba imza attı. Bu baştan sona ABD yönetimindeki İsrail politikasına yönelik önemli bir itirazı temsil ediyor.

Senatörler, mektupta, İsrail’in Gazze’ye insani yardımların ulaşmasını engelleyerek ilgili uluslararası anlaşmaları kökten ihlal ettiğini vurguladı. ABD’nin üçüncü ülkelere silah satışında “insani yardımları engelleyen ülkelere destek verilemez”. Şeklindeki ilgili yasaya atıfta bulunan senatörler, İsrail’e silah tedarikine derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Mektupta, Amerika’nın İsrail’e silah göndermesinin Amerikan yasalarına uygun olmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, senatörler, Gazze’deki krizin aciliyetine vurgu yaptı. Bunun yanı sıra Başbakan Netanyahu’nun ABD’nin bu konudaki endişelerini defalarca görmezden geldiğini belirtti. Dolayısıyla, politikada bir değişiklik yapılması için acil eylem gerektiği vurgulandı.

 

HABER YORUM

REZİL OLDULAR

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail, ABD ve AB ülkeleri, emin olun rezil oldular…

İlk başlarda, masum Filistin halkına yapılan saldırılara kılıf bulacağız diye yalan uydurmaktan rezil oldular… Daha sonrasında ise, Hamas’ın karşısına mertçe çıkıp savaşamadıkları için rezil oldular…

Gazze halkını gece gündüz bombalamalarına rağmen, imanlı insanların direnişleriyle karşılaştıklarından dolayı rezil oldular… Yıllarca yaptıkları planları, gerçekleştirmekten aciz oldukları için rezil oldular…

Bir taraftan Gazze’ye yardım ediyoruz açıklamaları yaparken, diğer taraftan İsrail’e silah gönderdikleri  için rezil oldular.

“Dünyanın Jandarması benim” diyen ABD ve avenesi,  Ocak ayından bu yana İsrail’e söz geçiremedikleri için rezil oldular…

İsrail’i destekleyen bütün ülkeler, kendi halkları nazarında rezil olmakla kalmadılar, itibar kaybettiler.

İSRAİL MESELESİ

Biz, Orta Doğunun tam göbeğine, İslam aleminin ortasına getirilip yerleştirilen İsrail sorununun, çözüme kavuşacağı inancında değiliz. Filistin’de iki devletli çözüm söylemi bile, insanlık tarihine hakaret ve ihanettir. Zira, İsrail denilen terör örgütü, Filistin’de kaldığı müddetçe “Vaat edilmiş topraklar” hayalinden vazgeçmeyecek, Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini üçüncü kez inşa etme rüyalarıyla Filistin’de katliamlara devam edecektir.

Filistin toprakları, İsrail denilen terör örgütünün işgali devem ettiği müddetçe, kavgalara, savaşlara ve katliamlara sahne olmaya devam edecektir.

Onlar İslam’a ve Müslümanlara ne  kadar tuzak kurarsa kursunlar, “onların tuzaklarını boşa çıkaracak olan yüce rabbimiz” (Âli İmran 54) vardır. Yeter ki, biz Müslümanların duyduğu üzüntü, bizleri gevşekliğe sevk etmesin. (Âli İmran 139). Yeter ki biz, “Allah’ın boyası ile boyanıp” (Bakara 138)  kendimizden emin bir şekilde Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım. ( Âli İmran 200)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM