islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SENİ AMERİKA DEĞİL ADALET KURTARIR/ADİL BARIŞA DÖN

SENİ AMERİKA DEĞİL ADALET KURTARIR/ADİL BARIŞA DÖN
9 Ekim 2023 16:30
A+
A-

HÜDA Par üyesi bir grup Filistin’e destek vermek için İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Kefen giyen eylemciler Filistin bayrağı sallayarak İsrail’i protesto etti.

Filistin’e destek vermek için saat 17.30’da İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelen eylemciler açtıkları dövizlerle İsrail’i protesto etti. Kuran-ı kerim okunmasının ardından başlayan eylemde ‘İstanbul’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam” şeklinde sloganlar atıldı.

“İSRAİL KINAMADAN ANLAMAZ”

HÜDA Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin “Yıllardan beri şuraya gelip gece, gündüz, yağmur, kış demeden Siyonist işgal rejimini Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü, katliamı telin etmek (lanetlemek) için geldik. Hep şunu söyledik:

Siyonist işgal rejimi bir işgalcidir. Bir terörist yapıdır. Sözden, laftan, protestodan, kınamadan anlamaz. Anladığı tek dil güçtür, kuvvettir. Dün sabahtan itibaren gözümüzde çok büyütülen, yenilemez, alt edilemez, ulaşılamaz istihbaratıyla, ordusuyla, ekonomik siyasi gücüyle alt edilemez denilen işgal rejiminin nasıl zayıf olduğu inanan müminler karşısında nasıl tavşan gibi kaçtığına şahit olduk” dedi.

“FİLİSTİN HALKINA DUALARIMIZI GÖNDERİYORUZ”

HÜDA Par İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerafettin Güler ise, “Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin ve şerefini halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın” diye konuştu.

Polis, İsrail Başkonsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı. (DHA)

KEFENDEN BİZ BİLE ETKİLENDİK

Uzun yıllara önce merhum Mehmet Şevket Eygi çıkardığı BUGÜN gazetesiyle halkı sabah namazları cemaatlerinde buluşturuyordu. Yasal bir davranış olan cemaat namazları, sessiz ama büyük mü büyük  gövde gösteri oluyordu.

Yukarıdaki haberde okuduğumuz kefenli protesto bize etkili ve de yasal bir yöntem olarak göründü. Bir dava için ölümü göze alma anlamına böylesi protestodan daha etkili bir yöntem düşünemiyoruz.

Kefen şehitliği, şehitlik de Cennet’i çağrıştırır.

Şehitlik arzusunu gerçekten yüreğinde duyan kardeşlerimiz bu yolu açmalı, ilgili toplantılara kefen giyerek katılmalıdırlar.

İsrail’e hatırlatmak istediğimiz şudur:

Bütün mesele Müslümanların bilinçlenmesidir; bu da ertelenebilir ama engellenemez. Biz bütün ruhumuzla inanıyoruz ki dünyamızda MESCİ-İAKSA ve FİLİSTİN  İÇİN Yahudilerin sayısından daha çok kefen giyecek Müslüman var.

EY İSRAİL AKLINI BAŞINA AL. SENİ AMERİKA DEĞİL ADALET KURTARIR. YOL YAKINKEN ADİL BARIŞA DÖN

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.