islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
34,7818
ALTIN
2.434,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

İÇİMİZDEKİ SİYONİST ZİHNİYET

İÇİMİZDEKİ SİYONİST ZİHNİYET
9 Ekim 2023 15:09
A+
A-

Siyonizm’in gerçek amacının, Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedini üçüncü kez kurup buradan bütün dünyayı yönetmek olduğunu bilmeyen varsa bu haberi lütfen okumasın.

Siyonizm’in, Nil ile Fırat arasında Arzı Mev’ud (Vaat edilmiş topraklar) emelini bütün dünya biliyor ama içimizde Tulin Daloğlu gibi insanlar bunu herhalde öğrenememişler. Ya da Siyonizm’in değirmenine su taşımak gibi bir eğilim ya da görevleri var.

Bütün dünyayı etkileyecek olan ve etkilerini zaman içinde göreceğimiz İsrail-Filistin gerginliğinin ya da buna savaşın da diyebiliriz, patlak verdiği dakikalarda Haber Türk ekranlarına çıkan gazeteci Tulin Daloğlu, zırvalamada sınır tanımadı.

Neymiş efendim, Bülent Ecevit yaşasaymış ve Başkan olsaymış, bütün açıklamalarına İsrail’e başsağlığı dilemekle başlarmış… Öncelikli olarak bu işin bir insani tarafı varmış… Erdoğan ilk açıklamasında İsrail’e başsağlığı dilememişmiş… Başsağlığı meselesinin ciddiye alınması gerekiyormuş… Bu gazeteci, İsrail’den haber almışmış da İsrail Erdoğan’ı dikkatle izliyormuş da…

Vallahi de pes, billahi de pes…

Bir Müslüman olarak, savaş ortamında sivillerin öldürülmesini tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu Tulin Daloğlu gibi, aklını batıya kiraya vermiş insanlar pek bilmezler ama biz hatırlatalım ki İslam, savaş ortamlarında bile dinine ve ırkına bakılmaksızın sivillerin öldürülmesini hoş görmez ve hatta yasaklar…

Ancak Tulin Daloğlu bu açıklamalarıyla, bölgede dönen dolapları, İsrail’in yıllardan beri işgal ettiği topraklarda sivilleri katlettiğini, Filistinlileri öz yurdunda 350 km2 alana Gazze şeridine sıkıştırdığını ve her daim başlarına bomba yağdırdığından haberi olmadığını deklare etmiş oldu.

Mirat Haber olarak Tulin Daloğlu’na sormak istiyoruz:

“Diyelim ki tarihi süreç içinde, Müslümanların Kudüs’ü yönettikleri dönemlerde bölgeye barış ve huzurun geldiğini, insanların hangi dine mensup olursa olsun özgürce yaşadığını bilmiyorsun ya da bilmek istemiyorsun…

Hadi diyelim ki, 1. Dünya savaşının Osmanlı Devletini yıkmak ve İsrail Devletinin kurmak için çıkarıldığını da bilmiyorsun…

Hadi diyelim ki 2. Dünya savaşının Yahudilerin Filistin topraklarına göç etmesini sağlamak ve demografik yapıyı değiştirmek için Siyonistler tarafından çıkarıldığını ve yönetildiğini de bilmiyorsun.

Hadi diyelim ki, yıllardan beri orada İsrail’in Filistinlilere zalimce tavrını da görmek istemiyorsun.. İyi de günümüzde “İsrail terör devletidir” diyerek İsrail Bayrağını yakan Yahudileri neden göremiyorsun?”

Yoksa sen, içimizde ki Siyonistlerden misin?

İSLAM SAVAŞTA DAHİ ADALETİ VE BARIŞI ÖNCELER

İslam’ın, Savaş kaçınılmaz olduğunda adaleti ve barışı öncelediğini bilmeyen ve ısrarla bilmek istemeyen içimizde ki Siyonistlere, yüce rabbimizin şu ayeti kerimesini hatırlatalım.

“Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsizliğe itmesin. Adaletli olun;  çünkü adalet  zulümden korunmaya ve Allah katında değer kazanmaya daha çok uygun  bir davranıştır. Allah’ın yasalarına aykırılıktan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyla bilmektedir.” (Maide 5/8)

Bu ayeti Kerimeden sonra, müşahhas bir örnek olması açısından, Bizans üzerine giden İslam Ordusuna Peygamberimizin (sav) emirlerine de yer verelim. Peygamberimiz (sav) Ordusuna;

1-Sivil halka dokunmamalarını,

2-Ağaçları ve doğayı tahrip etmemelerini,

3-Hangi dine mensup olursa olsun din adamlarına ve mabetlere sığınanların öldürülmemelerini, cephede kendileriyle kim savaşıyorsa, onlarla savaşılmasını emretmiştir.

ERBAKAN HOCAYLA CEVAP

Madem Tulin Daloğlu,  son gelişmeler hakkında Bülent Ecevit üzerinden bir yorum yapma gereği duydu, bizler de rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın konu hakkında ki görüşleriyle tarihe not düşelim:

‘Amerika, İsrail’i çok seviyorsa onlara Amerika’da bir eyalet versin. Biz kimseye düşman değiliz. Beni İsrail ırkına mensup olanlar dahil Allah’ın bütün kullarının insan haklarını teminat altına almayı hedef almışızdır’ (Prof.Dr.Necmettin Erbakan)

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ