islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2868
EURO
34,7566
ALTIN
2.385,17
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Şeyh Jarrah’ın Şafağı..

Şeyh Jarrah’ın Şafağı..
2 Mart 2022 09:05
A+
A-

Filistin’in iç kesimlerinden Cuma şafağında dua etmek için “Aksa konvoyları” nın girişimi, sınır dışı edilme ve etnik temizlik tehditlerinin tırmandığı Şeyh Jarrah mahallesinin kararlılığını destekleyen bir etkinlik duyuruldu!

İŞTE DETAYLAR

İşgal altındaki Kudüs – işgalin askeri engelleri, bu hafta “Fecr Şeyh Jarrah” olarak adlandırılan “Büyük Şafak” girişimi kapsamında mübarek Mescid-i Aksa’da binlerce Filistinlinin gelip Fecr namazını kılmakta ısrar etmesine engel olmadı. Mescid-i Aksa’nın kapılarından biri olan Hatta kapısının önünde dikilen bariyer yüzünden onlarca kişi sıkıştı ve önünde iki asker rastgele gençlerden kişisel kimliklerini göstermelerini istedi, bariyeri geçtiği için şanslı olanlar ve geri dönmeyenler dakikalar sonra tekrar girmeye çalıştı. Kapının önüne sıkışan ibadetçilerden tekbir yankılandı ve birçoğu camiye girmek için geç kaldılar.

Filistin içlerinden gelen konvoylar arasında gençlerin varlığı dikkat çekiciydi. İsrail askerlerinin birçok gencin girişini engellemesine rağmen, ancak bir tanesi bariyeri geçmeyi başardığında gülümsüyor ve Mescid-i Aksa’nın avlusuna doğru koşuyordu ve diyorlardı ki ; ‘Allahım bizlere yardım et, bu işgal uzun sürmeyecek.’

Kuşatılan Kudüs Mahallesinden gelen videoları izleyen herkesin duyduğu acıdan büyük üzüntü duyan Ümmü Muhammed, Mescid-i Aksa’da namaz kıldıktan sonra tüm otobüsleri halkına destek olmak için mahalleye doğru yönlendirmesini diledi. El-Makdisi Amin Hicazi “Büyük Şafak” girişiminin devamını ve diğer yandan da Şeyh Jarrah mahallesi halkına destek olmak için Filistinlileri seferber etmeye devam etmelerini dileyerek bugün şafakta katılımın dikkat çektiğini dile getirdi. Hicazi şunları söyledi: Mahalle sakinlerinin yerleşimciler yararına tahliye tehdidinde bulundukları evlerinde istikrara kavuşmalarının tek çözümünün sokakta olmak olduğuna inanıyorum.

Ebu Diab, bu hafta ” Şeyh Jarrah’ın şafağı ” girişimine övgüde bulunarak, sakinleri etnik temizlik tehdidiyle tehdit edilen Kudüs mahallelerinin savunmasının, Mescidi Aksa’nın Yahudileştirmeye yönelik sürekli girişimlere karşı savunması olduğunu vurguladı, çünkü tüm bu mahalleler camiyi çevreliyor ve bu sebepten ötürü bir emniyet valfi olarak kabul ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.