islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3713
EURO
34,7774
ALTIN
2.410,97
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

SİGARA KARŞITI MUCADELEDE BAŞARILI MIYIZ?

SİGARA KARŞITI MUCADELEDE BAŞARILI MIYIZ?
7 Ağustos 2023 10:30
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye, sigarayla mücadelede en iyi ülkelerden biri.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından hazırlanan Dünya Sigara Salgını Raporu’na göre, Türkiye, Brezilya, Hollanda ve Morityus ile birlikte sigarayla mücadelede en başarılı ülkelerden birisi.

WHO, ülkelerin tütün kontrol çalışmalarına rehberlik etmesi için tüm üye ülkelere önerdiği “MPOWER” isimli altı önlemi içeren bir politika paketine sahip.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülke, söz konusu altı önlemi en iyi uygulayan ülkeler olarak öne çıktı.

BAŞARIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZA BORÇLUYUZ

“Kol kırılır yen içinde kalır” demeksizin Hak’ka ve Hayır’a çağırma görevimizin gereği olarak eleştirdiğimiz Cumhurbaşkanımızı takdir etmesini de bilenlerdeniz.

Ülkemizin sigara konusunda bir başarısı varsa onu çok büyük ölçüde Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. Çünkü Cumhurbaşkanımız  ve ailesi  sigara içmediği için sigara ile mücadeleyi samimi olarak yapmakta ve desteklemektedir.

Mücadelenin bir parçası olarak da sigara fiyatları artırılmaktadır.

Rabbimiz bize yapmadıklarımızı söylemememizi emrederek başarı yolunu göstermektedir:

Ey inananlar, ne diye yapmayacağınız şeyi söylersiniz? Allah katında en nefret edilen şey, yapmayacağınız şeyi söylemenizdir.” (Saf 61/2-3)

KAYNAK,DHA

31 Temmuz 2023

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.