islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İSLAM DOMUZ ETİNİ HARAM KILMIŞ, EL YIKAMAYI ÖĞÜTLEMİŞTİR

İSLAM DOMUZ ETİNİ HARAM KILMIŞ, EL YIKAMAYI ÖĞÜTLEMİŞTİR
18 Mart 2024 15:30
A+
A-

Domuz Kaynaklı Migren

Önce haberi okuyalım. Sonunda yorumumuzu yaparız:
{Beyinde tespit edilen tenya yumurtaları az pişmiş domuz eti kaynaklı | Araştırma

ABD‘de migren şikayetiyle doktora giden 52 yaşındaki bir adamın beyninde, doktorlar muhtemelen az pişmiş domuz pastırması yüzünden tenya yumurtaları buldu. Adamın migren ağrıları arttı ve ilaçları etkisini yitirdi. BBC’ye göre, doktorlar bu durumu kötü el hijyenine bağlıyorlar. Adamın yediği az pişmiş domuz etinden dolayı tenya enfeksiyonu kapmış olabileceği düşünülüyor.

Sistiserkoz, beyinde kist oluşumuna neden olan Taenia solium adlı parazit kaynaklı bir hastalıktır. American Journal of Case Reports’da yer alan doktor yorumlarına göre, adamın sistiserkoz kapması muhtemelen el yıkama alışkanlıklarının yetersizliğinden kaynaklanıyor. CDC’ye göre, tenya enfeksiyonu çoğunlukla kontamine yiyecek, su ya da yüzeylerle temas sonucu bulaşıyor ve insanlar kirli ellerle yemek yediklerinde hastalık bulaşabiliyor.

İSLAM’DA DOMUZ ETİ YEMEK HARAM EL YIKAMA ÖĞÜDÜ

Allah insanlara merhametlidir. Bunun için biz insanlara zarar verecek maddeleri haram kılmıştır. Domuzu da yaratan Allah’tır. Kulluk denemesi gereği bize domuzun etini yemeyi yasaklamıştır.
Yemek öncesi ve sonrasında el yıkanmayı da Peygamberimiz Hz. Muhammed öğütlemiştir.
Dininin buyruklarına uyan bir Müslüman haberimize konu edilen zararlardan korunmuş olur.
Kur’ân’da Domuz Ayetini Haram Kılan Ayet
“O size ancak leşi, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kesilenleri haram kılmıştır.

Leş, İslâmî usullere göre boğazlanmadan ölmüş hayvandır. Fakat çekirge gibi böcek cinsinden küçük canlılar ve devamlı suda yaşayan hayvanlar boğazlanmadan ölmüş olsalar bile leş kapsamına girmezler. Âyette haram olduğu bildirilen kan, akıcı kandır. Ete, dalağa, ciğere sinmiş olan kan ise helâldir.
Domuzun sadece eti değil; yağı, kemiği, iliği vb. diğer bütün uzuvları da haramdır.
Allah’tan başka bir varlık adına veya Allah’ın adı kasten terk edilerek yahut O’nun adıyla olsa bile putların önünde kurban edilen hayvanın eti de yenmez.

Fakat her kim yiyecek başka bir şey bulamama, başkası tarafından zorlanma, hayatî tehlikeye maruz kalma gibi sebeplerle bunlardan yemeye mecbur kalırsa, insanları tehlikeye düşürecek şekilde başkalarının hakkına saldırmamak ve yemek zorunda kaldığı ölçüyü aşmamak şartıyla, ona bir günah yoktur. Çünkü Allah çok bağışlayıcı, pek merhametlidir. (BAKARA 173)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.