islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4088
EURO
34,8498
ALTIN
2.448,61
BIST
9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Singapur-Malezya Tren Projesi Kaldığı Yerden

Singapur-Malezya Tren Projesi Kaldığı Yerden

Mirat Haber Ajansı

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Singapur ve Malezya geçen yıl askıya alınan sınır ötesi bir tren projesine resmen devam etme kararlarını kutlamak için tören düzenlediler. Hızlı Transit Sistemi (RTS) Link’in yeniden başlatılması törenine Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong (Li Şien Lung) ve Malezya Başbakanı Muhyiddin Yassin katıldı. Ortak bildiride, iki hükümet arasındaki RTS Link İkili Anlaşmasını değiştirmek de dahil olmak üzere, projenin devam ettirilmesi için gerekli olan üç önemli ön çalışmanın başarıyla sonuçlandığı belirtildi.

Proje, o zamanki iktidar partisi olan Malezya’nın Pakatan Harapan hareketinin anlaşmanın ayrıntılarını gözden geçirmesine ve herhangi bir yolsuzluk ihtimalinin kalkmasına izin vermek için Nisan 2019’da askıya alınmıştı. Açıklamada, her iki taraf da RTS Link istasyonlarının her ülkedeki yerel ulaşım ağlarıyla iyi bir şekilde entegre olmasını sağlama konusundaki taahhütlerini teyit etti. İki komşu ülke başbakanı, 2024 yılı sonu yerine 2026 yılında yolcu hizmetlerine başlamayı hedeflediklerine törende değindiler.

ETİKETLER: Singapur
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.