islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Sınır Olayına İsrail Var Lübnan Yok Diyor

Sınır Olayına İsrail Var Lübnan Yok Diyor

Mirat Haber Ajansı

Beyrut’taki patlamanın öncesinde İsrail ordusu yaptığı bir açıklamada, İsrail-Lübnan sınırında fazla ayrıntı vermeden bir güvenlik olayı meydana geldiğini duyurmasının patlamanın bir öncülü olup olmadığı konusunda sorular ortaya çıkardı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, milletvekillerine yaptığı konuşmada, kuzey sınırlarında gelişen olayları sürekli takip ettiklerini söylemiş, Lübnan ve Suriye’nin topraklarından İsrail’e karşı başlattığı saldırganlıkların sorumluluğunu taşıdığını ve İsrail ordusunun tüm senaryolara hazır olduğunu belirtmişti. Ancak Lübnanlı grup Hizbullah, Mukavemet adındaki güçlerinin Lübnan-İsrail sınırına sızmaya çalıştığını ya da tartışmalı Şiba Çiftlikleri bölgesinde çatışmalara karıştığını reddetmişti.

Bu, İsrail ordusunun Lübnan Hizbullah örgütünün misilleme saldırılarını öngörerek ülkenin kuzey sınırları boyunca tetikte olmaya devam etmesi bağlamında gelişen bir olay. Hizbullah, üyelerinden birinin İsrail’in Suriye başkenti Şam yakınlarındaki bir bölgede başlattığı düşünülen bir hava saldırısında öldürülmesine yanıt vereceğine söz vermişti. Son birkaç gün içinde İsrail ordusu, Lübnan sınırına askeri takviyeler uygulayacağını duyurdu. Uzmanlar, Beyrut’taki yüzlerce kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan muazzam patlamanın bu olaylarla bağlantılı olabileceğini sorguluyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.