islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5084
EURO
34,8143
ALTIN
2.487,04
BIST
9.551,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Sırplar ABD İtirazına Rağmen Rus Füzesi Alıyor

Sırplar ABD İtirazına Rağmen Rus Füzesi Alıyor
27 Şubat 2020 17:12
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bir Rus nakliye uçağının Salı günü Sırbistan’a yeni bir parti Pantsir S1 hava savunma sistemi teslim ettiği bildirildi. Sırbistan, 2019’un sonlarında Rusya ile imzalanan bir anlaşma uyarınca geçen hafta uçaksavar savunma sisteminin ilk parti sevkiyatını almıştı. Yeni sevkiyat da Batayna askeri havaalanına inen An-124 Ruslan uçağı tarafından teslim edildi.

ABD daha önce pek çok kez Sırbistan’ı Rus silahlarının satın alınmasının Amerikan yaptırımlarının başlatılmasına zemin hazırladığı konusunda uyarmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı da müttefikleri ve ortaklarını Rusya Yaptırımları Yasası kapsamına girecek yaptırımlara yol açabilecek işlemlerden vazgeçmeye çağırmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Sırp üst düzey hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Pantsir sisteminin satın alınması da dahil olmak üzere Rus askeri ekipmanı tedariği hususunda endişelerini defalarca dile getirdiklerini belirtti. Sözcü, Sırbistan Avrupa Birlğine girmek istiyorsa dış politikasını da müzakere çerçevesine uygun olarak AB’nin dış politikasına uydurmalı olduğunu vurguladı.

Pantsir S1 hava savunma sistemi, Ekim ayında Sırbistan’da düzenlenen askeri tatbikat sırasında Rus S-400 füze sistemleriyle birlikte sergilenmişti. Karadan havaya savunmna sistemlerinde çok farklı silah ve araç bir ekosistem gibi çalışınca verimli oluyor, bu nedenle ülkeler hemen her alanı kapsayan yaygın bir savunma altyapısına ağırlık veriyor.

Amerika Birleşik Devletleri 1998 yılında, ABD’nin ana Balkan müttgefiği olan Arnavutlara destek amacıyla Kosova’daki soykırım bağlamında Sırbistan’ı F-117 hayalat uçaklarını da kullanarak bombardıman harekatı düzenlemiş ve Sırplar alçaktan uçan bir uçağın vurulması haricinde bu bombardımanda çaresiz kalmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.