islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Sisi Rejimi Resmi Korona Vaka Rakamlarını Sorgulatmıyor

Sisi Rejimi Resmi Korona Vaka Rakamlarını Sorgulatmıyor

Mirat Haber Ajansı

Mısır yönetimi, ülkenin yayınlanan ve bir aydan uzun süredir çok alt düzeylerde kaldığı görülen resmi Yeni Koronavirüs test pozitif rakamlarının gerçekliğini sorgulayan bir yabancı gazeteciyi sınırdışı etti. İngiltere’nin Guardian gazetesi için çalışan Ruth Michaelson adlı gazeteci, Kahire’de yaptığı temaslar ve araştırmaların sonucunda ülkedeki vaka sayısının açıklananın çok üzerinde olduğunu iddia eden bir yazı yayınlamıştı.

Mısır’da yaşıyan gazetecinin basın kartının ve vizesinin geçen hafta iptal edilmesinin ardından diplomatik kanallardan ülkedeki güvenlik güçleri ülkeyi hemen terk etmesi gerektiğini bildirdiler. Geçen hafta Michaelson Toronto Üniversitesi enfeksiyon hastalıkları araştırmasına ve ülkeden gelen rakamlara dayanarak Sisi yönetiminin bilinçli biçimde ülkede iki aya yakın süredir devam eden hastalık konusundaki rakamları aşağıda gösterdiğini bildirmişti.

Gazeteci, sadece ikiyüz olarak bildirilen Mısır’da olması gereken gerçek vaka rakamlarının 17 Mart itibariyle 19.130 civarında olması gerektiğini bildirmişti. Bu doğruysa Mısır’ın şu anda dünyada virüsün en yaygın olduğu ülkelerden biri olması gerekiyor. Ancak darbeci general Abdülfettah el-Sisi yönetimi altındaki ülkede rejim, serbest bilgi paylaşımına izin vermemekte, son haber sitesi Mede Mısr’ın da geçen yıl basılmasının ardından ülkede dikta rejimi onayı olmadan haber veren bir kaynak bulunmamakta.

Mısır makamları, gazetecinin yalan haber paylaştığını, Toronto hesaplamasının DSÖ tarafından da reddedildiğini, gazetecinin bilinçli olarak saptırdığını ifade ettiler.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.