islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SİYONİST BLİNKEN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ

SİYONİST BLİNKEN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ
7 Kasım 2023 12:30
A+
A-

Ankara’da bulunan ABD’nin Siyonist Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Dayanışma Platformunca Dışişleri Bakanlığı önünde yapılan eylemde “Katil Blinken Türkiye’den defol!”, “Bebek katili Blinken” sloganları atılarak protesto edildi.

Blinken-Fidan görüşmesi esnasında Dış işleri Bakanlığının önüne gelen Sivil toplum kuruluşları, İsrail’in katliamlarını destekleyen Blinken’ı protesto ettiler.

Bazı göstericilerin ellerini kırmızıya boyadığı eylemde “Katil Blinken Türkiye’den defol!”, “Bebek katili Blinken” sloganları atıldı.

Daha sonra Cihannüma mensubu Semi Okumuş basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının tam metni okuyucularımzın dikkatlerine sunuyoruz.:

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de artarak devam eden barbarca saldırılarında 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli şehit edildi, en az 23 bin kişi de yaralandı. Alçak saldırılar vicdan ehli insanlar tarafından tüm dünyada lanetlenirken, Batılı yöneticiler ve medyası Siyonistlerin bu katliamlarının hem ortağı hem de katliamlarını aklamakla meşguller.

İşgal rejiminin işlediği suçların ortağı olan ABD’nin Dışişleri Bakanı Blinken bugün Türkiye’ye geliyor. İşgal altındaki topraklara “bir Yahudi olarak gelip” bir savaş suçlusu olarak ayrılan Blinken Türkiye’ye işgali normalleştirmek için geliyor. İşgalciler ve destekçileri 240 tane esiri Hamas’ın elinden almak için aciz bir arayışa girişiyorlar. Bu esirlerin tam on bin katı insanı yıllardır açık hava hapishanesinde tutan Siyonistlere ise kimse bir şey demiyor. Çocuklarımızın bedenleri yıkıntılar altında paramparça edilmişken zalimler hala işgalcilerin kendini savunma hakkından bahsediyor. Batı devletleri ve medyası bütün güçleriyle Filistin halkının üstüne saldırıyor. Bütün bu suçlar açıkça işlenirken Blinken, Türkiye’ye gelerek Hamas ile ilişkilerin kesilmesini talep edecek. Bizlerse işgale karşı direnmenin terör değil izzet olduğunu haykırıyoruz. Hamas ile ilişkiler geliştirilmeli ve Blinken planı başını çalınmalıdır!

ABD haçlı seferlerinin bir devamı olarak direnişi hedef alıyor. İşgalci gasıp Siyonistleri açıktan destekleyen Blinken’in Haçlı seferlerine karşı asırlar boyunca direnen bu topraklarda ne işi var? Onun varlığı bu toprakları kirletecektir. İşbirlikçi Blinken’in elini sıkmayın illa görüşeceksiniz suratına tükürün!

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından kardeşlerimiz Adana’daki İncirlik üssünün kapatılması için eylem yaptılar. İncirlik ve Kürecik üsleri derhal kapatılmalıdır. Eğer Blinken ile görüşülecekse bu üslerin kapatılacağı bizzat bu katilin yüzüne söylenmelidir!

Gazze, 7 Ekimden itibaren İsrail ve yedi düvele karşı “RABBİMİZ ALLAH’TIR” diyerek direniyor. Eğer bu kardeşlerimizin yanındaysak sadece söz yetmez eylem de gerekli. Söz bitti artık. Süslü sözler çocukların öldürülmesini engellemiyor. Gazze’de direnen arslanların söze ihtiyacı yok. Zaten onlar sözlerin en güzelini söylüyorlar. Şimdi eylem zamanı. Bu üsler ve  “KATİLLER YUVASI” bu elçilik mutlaka ve hemen kapatılmalıdır!

75 yıllık işgal en az onun kadar eski olan direnişle yerle bir olmaya yakındır. Dün taşlarla başlayan direniş bugün füzelerle devam ediyor. Zalimlerin elinde tek avantaj bugün hava üstünlüğündür. Bu üstünlük de ellerinden alındığında Siyonist çete varlığını sürdüremeyecektir. Nehirden denize kadar tüm Filistin toprakları direnişle ve Allah’ın yardımıyla özgürleşecektir.

Hiçbir ekonomik güç veya silah gücü hakkıyla inanmış olanların karşısında duramaz. Eğer gerçekten inanıyorsak kimse bizleri parayla, silahla eğitemez. Bugün ABD’nin para ve silah gücü karşısında eğilip bükülenler için Hamas’ın Arslanlarında güzel bir örneklik vardır. Dünyanın tüm emperyalistleri birlik olup saldırıyor. Çanakkale’de, Bosna’da, Afganistan’da bunları yaşadık. Ama Rabbimiz Allah’tır diyen bir avuç insan tüm bu bölgelerde katiller topluluğunu hezimeti yaşattı. Bugün susarsak, görmezsek ahiret gününde Rabbimiz de bizleri görmeyecektir, sözlerimiz işitilmeyecektir.

Son olarak buradan yöneticilere sesleniyoruz; ABD üslerini ve elçiliğini kapatın. Tüm ilişkileri askıya alın. Eğer ABD’nin ve suç ortaklarının siyasi, ekonomik ve askeri kuşatmasına maruz kalacağımız korkusu varsa o halde sizlere Rabbimizin sözlerini hatırlatıyoruz.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet