islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Soru Hırsızı FETÖ Zanlılarına Operasyon

Soru Hırsızı FETÖ Zanlılarına Operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü (FETİ)’nün en enömli saç ayaklarından olan Soru çalma ekibine yönelik operasyon başlatıldı. Bir çok ilde, Soru hırsızı FETÖ’cü gözaltına alındı.

FETÖ’nün emniyet ayağına yönelik operasyonlar derinleştiriliyor. Bu çerçevede Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmada, 2013 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavına odaklandı. Bu sınavda soruların çalınıp örgüt üyesi sanıklara dağıtılması organizasyonuna yönelik operasyon düzenleme kararı alındı.

Yapılan operasyonlarda çaldığı sorularla komiser yardımcısı olarak mezun olan Fetullahçıların peşine düşüldü. Ve bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı, 2013’teki sınavlarda kazanmış gibi görünen Fetullahçı polislerin gözaltına alınması talimatını verdi. tespit edilen 56 FETÖ’cü terörist şüphelisi için 25 ilde operasyon başlatıldı.

BAYLOK OPERASYONULARI TAM GAZ DEVAM

Fetullahçı Terör örgütünün haberleşme ağlarından biri olan Baylok (ByLock)a yönelik operasyonlar da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

FETÖ’nün haberleşme ağlarından biri olan ByLock’da yazışan ve kapatılan terör örgütünün sözde sivil toplum kuruluşları ve derneklerinde yöneticilik yapan 25 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

Yine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ByLock soruşturması çerçevesinde örgütün Finansal ayağı olan Bank Asya’ya para yatıran ve bu yolla örgütü finanse eden şahıslara da gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Böylece yapılan savcılık soruşturmasında tespit edilen 22’si kadın toplam 25 terör zanlısı emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

BYLOCK NEDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün haberleşme amaçlı kullandığı ByLock, sanal dünyada herkesin kullanabileceği bir haberleşme uygulaması olarak kondu. Örgüt yöneticilerinin talimatı ile güvenilir görülen üyelerin tamamının akıllı cep telefonlarına bu uygulama indirildi. FETÖ’nün terör şefleri, Türkiye’ye yönelik yıkıcı talimatlarını bu yazılım üzerinden militanlarına iletti.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nin işgal girişimi harekatının savrulmasından tam bir yıl sonra Bylock kapatıldı. Örgütün bu yazılımına App Store ve Google Play üzerinden ulaşılıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.