islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sosyal Medya İthamlarına Eğitici Cevaplarım I

Sosyal Medya İthamlarına Eğitici Cevaplarım I

Tapeleri Dinlemek Haramdır Diyerek İktidara Destek Olduğum ve İfşa Edilmiş Yolsuzluk İddiaları İçin Hiç Bir Şey Söylemememiş Olduğum İddiası

I. “Tapeleri Dinlemek Haramdır” şeklindeki tespitimiz doğrudur. Bu görüşümüzün arkasındayım. Bu şekilde iktidara destek olmaya çalıştığımız iddiası ise şahsımıza yöneltilen bir iftiradır.

II. Bu iftirayı, başta Sözcü Gazetesi yazarı Yılamaz Özdil ve Yeni Mesaj gazetesi yazarları ve daha pek kişi yaptı. Yapılmakta da devam ediyor.

III. İslâmî anlayışımıza göre Tapeleri dinlemek niçin haramdır? Çünkü Tapeler pek çok haram işlenerek hazırlanmaktadır.

a. Allah, “insanların hatalarını araştırmayın” buyuruyor. (Hucurat 12) Tapelerde suç/günah araştırması vardır.

b. Allah, “size ait olmayan konutlara/işyerlerine izin almaksızın ve barış mesajları sunmaksızın girmeyin” buyuruyor. (Nûr 27) Tapelerde bu ilahi yasağı çiğneme vardır.

c. Yüe Mevlâmız, üreme organlarımız ve yakın çevresini korumamızı, insanların bu bölgeleri üzerine röntgencilik yapmamamızı emrediyor.(Nûr 30,31) Tapelerin bazılarında ise bu haram işlenmektedir. Peygamberimiz de gizli olarak yapılan konuşmaları dinlememizi yasaklamaktadır.

d. Tapeler, insan doğasının da algılayabileceği bir çirkinlik üstü çirkinliktir. Kur’ânımızda Fâhişe denilen bu tür çirkinliklerin açığına da gizlisine de yaklaşmamız ve onları yaymamamız emredilmektedir.( En’âm 151;Nûr 19) Tapelerde ise çirkinlikleri topluma yayma vardır.

e. Yüce Rabbimiz insanları hoşlanmayacakları şekilde anmayı gıybet adıyla yasaklamaktadır. (Hucurat 12) Tapelerin yayınlanmasında gıybet günahı da işlenmektedir.

f. Yukarıda yapılan açıklamalar tape içeriklerinin doğru olması durumundaki suçlar/günahlardır. Bir de montaj hileleriyle hazırlananları vardır. Onlarda bir de iftira haramı vardır. İftira ise büyük haramlardandır.

IV. Görülüyor ki tapeler pek çok günah işlenerek hazırlanmaktadır. Haramlar işlenerek hazırlanan tapeleri izlemek ve içeriklerine göre hareket etmek, hazırlanırken işlenen haramlara onay vermektir ve yenilerinin hazırlanmasına teşvik etmektir. Haramlara onay da haramdır. Bu durum toplum hayatımızda güveni sarsar, kaos oluşturur. Kaldı ki Rabbimiz Maide sûresinin ikinci âyetinde “Günah nitelikli işler ve düşmanlıklar üzerinde yardımlaşmamızı” da yasaklamaktadır.

Böylece Tapeleri dinlemenin niçin haram olacağına ilişkin görüşümüzün temellerini açıklamış olduk.

Hatırladığımıza göre biz bu görüşümüzü ilk defa bir muhalefet partisi milletvekillerinin tapelerinin servis edilmesi sebebiyle açıklamıştık. İktidara bu gibi haram yolları kullanarak destek vermek için dini kullanmaktan Allah’a sığınırım.  Hayatım boyunca böyle bir ahlâksızlığın içine girmedim.

İfşa edilmiş yolsuzluk iddiaları için hiç bir şey söylemediğim iddiasına gelince…

Bu da bir iftiradır. Yolsuzluk topluma zulümdür. Büyük günahlardandır. Karşı oldum ve karşı olunması ve mücadele edilmesi gereğini sürekli dile getirdim. Şimdi de haykırıyorum: Yolsuzluk yapanlar bize zulmedenlerdir. Suçu sabit olmuş fakat  tövbe etmemiş ve cezasını çekmemiş olanların cenazelerini kılmayız. Çünkü Peygamberimiz de kılmamıştır.

Ancak basında çıkan kanıtlanmamış yoksuzluk iddialarını gerçekmiş gibi algılayarak konu edinmedim, edinmem de. Bunu düşmanım olacaklar için bile yapmam, yapamam. Dinim bana böyle bir yetki vermemiştir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.