islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Şerefsizler…

Şerefsizler…

Açık ve net bir şekilde söylüyorum…

Şerefsiz bunlar…

Aslında “Şeref ve haysiyet yoksunu” da deyebelirdim. “Şeref ve haysiyetten nasibini almamışlar” desem de “Şerefsizler” demiş olurdum ama ben, direkt olarak şerefsizler demeyi tercih ettim.

Evet, şerefsiz bunlar…

Ormanlarımızı yakan şerefsizleri diyorum…

Doğada ki müthiş dengeyi görmekten aciz alçaklar…

Yüce rabbimizin bizlere bahşetmiş olduğu nimetleri, topraktan ve dolayısıyla ormanlar vasıtasıyla elde ettiğimizi görmekten aciz zavallılar…

Güzelim ağaçları, kuşları, karıncaları, örümcekleri, kamlumbağları, tavşanları, yılanları ve sayamadımız birçok canlı türü yandı o ormanlarda. Doğada hepsinin farklı görevi olan hayvanatın hepsi yandı. Siz de bundan keyif aldınız öyle mi?

Ormanları yakmak, dünyanın en şerefsizce ve en alçakça işidir!

Bu emri kim verdiyse şerefsizdir, yakanlar da şerefsizdir!

Bu yazıyı yazmaya karar verince, İslam’da ki ağaç ve orman sevgisinden bahsetmeyi düşünüyordum. Ayetlerde ki cennet tasvirlerinden yola çıkarak, Peygamberimiz (sav)’in “Kıyamet koparken bile elinizde bulunan fidanı dikiniz” hadisi şerifini hatırlatacaktım. Ama laf, adam olana söylenir. Hiçbir dini inanışı olmayan insanlar bile, ormanların yakılmayacağını bilir. İçinde ki farklı hayvanların telef olmasından vicdani rahatsızlık duyar.

En basit tabiriyle ormanlarımızın yok olması demek, toprak erozyonunu hızlandıracağı için, topraklarımızın çöl olması, su kaynaklarımızın yok olması demektir.  

Ayrıca PKK denilen terör örgütü, bu eylemlerinle ses getireceğini zannediyorsa yanılır. Tam tersi kendilerine karşı olan kin ve nefreti arttırmaktan başkada bir şey de yapmaz. Hasbel kader sempati besleyeni varsa, o sempatizanlarını da kaybeder. Orman yakmak ne demektir yaaa?

***

Bu olayın en vahim taraflarından biri ise, Gezi olaylarında üç beş ağacı bahane edenlerin ve ülkemizi yaklaşık yüz milyar dolar zarara uğratanların, bu orman yangınları karşısında sessiz kalmalarıdır. Kaz dağlarında gösteri yaparak milleti kaz yerine koyan ve kendini sanatçı olarak gören sanat düşmanları, bu yangınlardan sonra neredeler acaba? Gören, duyan ve bilen var mı?

Her zaman söylemeye çalıştığım bir konu var! Üç yerde idam cezasını getirmek gerekiyor. Hemde hiç düşünmeden ve acımadan…

1-Bile isteye kasti olarak insan öldürenlere.

2-Tecavüzcülere.

3- Ormanları yakanlara.

***

Yazılarımızı, özellikle sosyal medyada eleştiren insanlarımıza, buradan bir ricada bulunmak istiyorum. Kesinlikle yapıcı eleştirilerin başımın üstünde yeri var. Ancak bu yazımız, siyasi görüş ve düşünceden uzak bir şekilde sadece ormanlarımızın yanmasıyla birlikte, sızlayan yüreğimizden çıkmış ve kelimeler cümleye dönüşmüştür.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.