islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8975
ALTIN
2.435,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Sosyal Mesafesiz Uçuş

Sosyal Mesafesiz Uçuş

Dünyayı saran Covid 19 pandemisi çok sayıda günlük alışkanlığımızı değiştirdi.
Çalışma, iletişim, ulaşım vb. çok sayıda alanda yeni normaller oluştu. Şehirler arası ulaşımda şehirlere giriş çıkışlar kısıtlandı, otobüsler %50 kapasite ile çalışıyor.
Havayolu taşımacılığı ise tamamen durdurulmuştu. Bugün itibari ile yurtiçi uçuşların yanında yurtdışı uçuşlara da başlandı.

Ben de bugün Malatya’ya uçmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldim.

Otobüste uygulanan sosyal mesafe uçakta neden uygulanmıyor?

Havalimanına girişten itibaren uygulanan önlemler uçağın kapısından içeri girince bir anda bitiyor! Sadece maskeye ve kişisel hijyeninize bırakılan bir süreçle karşı karşıya kalıyorsunuz uçak içinde.
Otobüs firmaları bir aydır %50 kapasite ile hizmet verirken; uçaklarda bu durum dikkate alınmıyor.

Sermaye, sağlıktan daha mı önemli?

Havayolu taşımacılığının son 3 ayda yaşadığı kayıplar nedeni ile agresif olacağı ve olabildiğince bilet satmaya çalışacağı aşikar. İade süreçlerinde müşterilerine 2 ay gibi bir süreyi dikte ediyorlar. Bu hali ile havayolu firmaları müşteriler tarafından sübvanse ediliyor. Firmalar müşterilerin sağlığını otobüs firmaları kadar dikkate almıyor. Bu alanda acil düzenlemeye ihtiyaç var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.