islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sri Lanka kabinesi, halk arasında burka yasağı önerisini onayladı

Sri Lanka’nın kabinesi, halka açık yerlerde Müslüman burkalar da dahil olmak üzere tam yüz peçe takılmasına ilişkin önerilen yasağı onayladı.

Sri Lanka kabinesi, halk arasında burka yasağı önerisini onayladı

Sri Lanka’nın kabinesi, halka açık yerlerde Müslüman burkalar da dahil olmak üzere tam yüz peçe takılmasına ilişkin önerilen yasağı onayladı.

Mirat Haber Ajansı

Sri Lanka’nın kabinesi, halka açık yerlerde Müslüman burkalar da dahil olmak üzere tam yüz peçe takılmasına ilişkin önerilen yasağı onayladı. Hükümet, bir Birleşmiş Milletler uzmanının uluslararası hukuku ihlal edeceği yönündeki yorumuna rağmen ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürüyor. Kabine, Kamu Güvenliği Bakanı Sarath Weerasekera’nın önerisini onayladı. Bakanlıkların Salı günkü haftalık toplantısında konuşan Weerasekera, hareketin gerekli olduğunu ifade etti. Teklif şimdi Başsavcılık Dairesine gönderilecek ve kanun haline gelmesi için parlamento tarafından onaylanması gerekiyor.

Special unit formed on deforestation – Public Security Minister - English -  NewsBreak

Hükümet parlamentoda çoğunluğa sahip olduğu için öneri kolaylıkla kabul edilebilir. Weerasekara burkaları dini aşırılığın bir işareti olarak nitelendirdi ve bir yasağın ulusal güvenliği artıracağını belirtti. Paskalya Pazarı intihar bombalı saldırılarının 260’tan fazla kişiyi öldürmesinin ardından 2019’da burka giymek geçici olarak yasaklandı. DEAŞ grubuna bağlılık sözü veren iki yerel Müslüman grup, altı lokasyon, iki Roma Katolik kilisesi, bir Protestan kilisesi ve üç büyük oteldeki saldırılardan sorumlu tutuldu. BM’nin din veya inanç özgürlüğü özel raportörü Ahmed Shaheed, bir yasağın uluslararası hukuk ve özgür dini ifade hakkı ile bağdaşmayacağını tweetledi. Müslümanlar, Sri Lanka’nın 22 milyon nüfusunun yaklaşık yüzde 9’unu oluşturuyor ve Budistler yüzde 70’den fazlasını oluşturuyor. Çoğunlukla Hindu olan etnik azınlık Tamilleri yaklaşık yüzde 15’tir.

ETİKETLER: Sri Lanka
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.