islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

STARBUCKS BÜYÜK DARBE ALDI

STARBUCKS BÜYÜK DARBE ALDI
7 Aralık 2023 10:57
A+
A-

Starbucks, Gazze Boykotu ve Satışlardaki Düşüşle 20 Günde 12 Milyar $ Değer Kaybetti.

ABD’li kahve devi Starbucks, son 20 günde Gazze boykotu nedeniyle büyük bir değer kaybı yaşadı. Bu durum, satışlardaki düşüşle birlikte 12 milyar doların üzerine çıktı. Bu nedenle hisseleri, yatırımcıların endişeleri ve satışlardaki yavaşlama ile birlikte 12 günlük düşüş serisine girdi.

Starbucks hisselerindeki düşüş, ticari büyümede belirgin bir yavaşlama sinyali olarak görülüyor. 16 Kasım’da “Kırmızı Kupa Günü”nde binlerce çalışanın iş bırakması şirketin piyasa değerini etkiledi. Gazze’ye yönelik protestolar da bu düşüşü hızlandırdı.

Türkiye’de İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı yapılan boykot çağrıları ve protestolar, Starbucks’ın düşüşünde etkili oldu. Bu durum, şirketin değer kaybındaki önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.ABD’deki Starbucks şubelerinde çalışanların 16 Kasım’da başlattığı grev, şirketin Filistin ile dayanışma ifadesi nedeniyle işçi sendikası tarafından dava edilmesine yol açtı.

Starbucks’ın düşüşü sadece boykotlarla sınırlı kalmadı. Çin merkezli rakip Luckin Coffee’nin hızla büyümesi, Starbucks’ı Çin pazarında zor durumda bıraktı. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Çin’de toparlanmanın beklenenden daha zayıf olduğunu açıklarken, analistler Çin’deki rekabetin şirketi olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Starbucks, 20 günde 12 milyar dolar değer kaybettiği bu dönemde, hem ulusal hem de uluslararası arenada karşılaştığı zorluklarla başa çıkma çabalarını sürdürüyor.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma tepki olarak, Abd ve buna bağlı İsrail ürünlerini boykot çağrıları yapılmış, bu çağrılar bütün dünyada karşılık bulmuştu.

Tabii ki bu boykot çağrıları ve yapılan boykotların, dünya ekonomisine yön veren Siyonistlerin işine gelmeyeceği aşikardı. Siyonistler ve İsrail için korkulan oldu…  Starbucks’ın, son 20 günde ki Gazze boykotu  satışlardaki düşüş neden olmuştu. 12 milyar doların üzerinde değer kaybetmesi, boykotun işe yaradığını gösteriyor.

Şu anda Türkiye dahil birçok ülkede boykot devam ediyor. Başta Starbucks olmak üzere İsrail menşeli ürünlere büyük darbe vuracağa benziyor.

BOYKOTA İSLAMİ BAKIŞ

Yüce rabbimiz, hayatın her safhasında ve ticarette “Ey inananlar! Allah’a karşı saygılı olun ve özü-sözü doğru olanlarla beraber bulunun”.  (Tövbe 119) buyurarak, bizlere yol göstermektedir.

Bu ayetten hareketle, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail ve ABD mallarını boykot etmeye, İslam cevaz vermektedir. Kaldı ki yaşadığımız global dünyada bunun etkileri görülmüştür. 20 gün gibi kısa bir sürede Starbucks 12 Milyar $ kaybetmiştir.

Boykot edilen diğer İsrail ürünlerinin ne kadar zarara uğradığı, önümüzde ki günlerde daha da netleşecektir.

Yazımızı Bakara suresinin 16. Ayeti ile bitirmek istiyoruz:

“İşte onlar, hidayete karşılık dalaleti satın alanlardır. Ancak onların bu ticareti kazançlı olmamış ve kendileri de doğru yola girememişlerdir.”

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.