islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

POLONYA, UKRAYNA’YA 14 ADET MİG-29 SAVAŞ UÇAĞI TESLİM ETTİ!

POLONYA, UKRAYNA’YA 14 ADET MİG-29 SAVAŞ UÇAĞI TESLİM ETTİ!
10 Haziran 2023 09:00
A+
A-

Polonya’nın Avrupa Birliği Daimî Temsilciliği, 14 adet MiG-29 savaş uçağının Ukrayna’ya transfer edildiğini duyurdu.

Büyükelçilik Twitter’da “Şu ana kadar, Polonya’nın gönderdiği 14 adet MİG-29 savaş uçağı ile Kiev’e, NATO ülkeleri tarafından transfer edilen uçak sayısı 28’e ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Elçilik ayrıca, Kiev’in NATO ülkelerinden aldığı tankların yarısından fazlasının Polonya tarafından Ukrayna’ya transfer edildiğinin de altını çizdi. Şimdiye kadar Ukrayna’ya teslim edilen 575 tanktan 325’i Polonya tarafından transfer edildi. İkinci sırada 85 tank gönderen Hollanda, üçüncü sırada 80 tank gönderen Almanya ve dördüncü olarak ise 76 tank gönderen Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.

Rusya, daha önce Ukrayna’ya silah temini nedeniyle NATO ülkelerine bir not göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna için silah içeren herhangi bir kargonun veya yükün Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini bildirdi. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ederek “ateşle oynadığını” belirtti. Kremlin, Ukrayna’ya Batı’dan silah gönderilmesinin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin başarısına katkıda bulunmadığını ve olumsuz bir etki yaratacağını söyledi.

Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun yalnızca silah tedarikleriyle değil, aynı zamanda İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerinde personel eğitimleri ile Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olduğunu belirtti.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230511/ukraina-1871114680.html

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.