
İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen gösteride, İsrail’in Gazze Şeridi ile Lübnan’a yönelik saldırıları protesto edildi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Observatorielunden Parkı’nda toplanan göstericiler, yürüyüş boyunca Filistin, Lübnan ve İran bayrakları taşıdı.
Eylemciler, “Sivilleri öldürmeyi durdurun”, “Gazze’deki gıda ablukasına son verin” ve “Lübnan ile İran’a saldırıları durdurun” yazılı pankartlarla İsrail’e tepki gösterdi. Gösteride ayrıca İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik müdahalesi karşısında Yunanistan’ın pasif kaldığı savunularak Atina yönetimi eleştirildi.
Gösteriye destek veren Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler, İsrail’in işgal politikasını Lübnan’a taşıdığını belirterek, Gazze’de insani yardımların engellendiğini ve dünyanın bu tablo karşısında sessiz kaldığını söyledi.
Feiler ayrıca İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, İsveç hükümetine İsrail’e yönelik silah satışlarını durdurma çağrısında bulundu.
HABER YORUM