islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sudan Çevrimiçi Koronavirüs Test Projesini Başlattı

Sudan Çevrimiçi Koronavirüs Test Projesini Başlattı
17 Ağustos 2020 14:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Darbe sonrası hala demokrasiye dönmeyen Sudan cunta rejiminin bir sağlık bakanlığı yetkilisine göre, ülkede yaygın olarak yayılan yeni koronavirüsün test edilmesine ve içerilmesine yardımcı olmak için çevrimiçi bir proje başlattı. Sağlık Bakanlığı sağlık destek bölümü başkanı Sare Alemlik, CoronaSAFE adlı bir akıllı telefon uygulaması kuran projenin ülkedeki kitlesel test eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olacağını iddia etti. Corona SAFE, kullanıcılara COVID-19 semptomları hakkında bilgi ve ayrıca hastalığa yakalanmamak için alınacak önlemler hakkında talimatlar sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların yerini saptıyor.

Kendi adına, uygulamayı kuran ABD merkezli Enaya Tech şirketi başkanı Mohamed Abuagla, önümüzdeki dönemde Sudanlıların virüsle güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca bakanlığın buy olla ülkedeki test eksikliğini doldurmasına yardımcı olacak. Afrika Korona hastalığının en hızlı yayılmakta olduğu kıtalardan biri. Daha önce çok az etkilenen kıta, şimdi hemen her bölgesinde pandeminin yıkımını yaşamakta. Kıtanın nüfusta dördüncü ülkesi olan Güney Afrika dünya Korona sıralamasında da vakalar açısından 5 kat kalabalık ABD, 20 kat kalabalık Hindistan, 4 kat kalabalık Brezilya ardından dördüncü sırada.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.