islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Hindu Baskısı Altında Müslümanların Buruk Bayramı

Hindu Baskısı Altında Müslümanların Buruk Bayramı

Mirat Haber Ajansı

Bu yıl Hindistan’ın en kalabalık eyaleti kuzeydeki Uttar Pradesh’in Meerut bölgesinin hayvan pazarı ıssızdı. Oysa geleneksel olarak Müslüman Eid-el-Adha ya da Kurban Bayramı’nda günler önce Batı Uttar Pradesh’deki en büyük kurban pazarı alıcılar ve satıcılarla dolu olması gerekirdi. Ancak COVID-19 salgını göz önüne alındığında yönetimin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle hayvan tüccarları büyük kayıplar verdi ve Müslümanlar da kurbanlık hayvanlar almakta zorlandı.

Meerut veya ülkenin diğer bölgelerinde hayvan pazarları düzenlenmedi. Başkent Yeni Delhi de dahil olmak üzere Hindu yetkililer hayvan pazarlarına izin vermedi ve çoğu yerde hayvanların satışı ve satın alınması yasaklandı. Genelde büyükbaş hayvan kesimine kendi dinlerinde kutsal olduğu için zorluklar çıkaran Hindistan eyalet hükümetinin kurban hayvan alım ve satımına getirdiği kısıtlamalar, ticarete ve potansiyel alıcılara bağımlı olan milyonlarca koyun ve keçi çiftçisine zorluklar çıkardı.

Uttar Pradesh eyalet hükümeti, salgın ve devam etmekte olan kutsal Hindu Sawan ayı göz önünde bulundurularak hayvan kurbanı konusunda yönergeler yayınladı. Hayvanların açıkta feda edilmesi ve etin gayrimüslim bölgelerden taşınması yasaklanacaktır. Hindu dininden eyelet Emniyet Genel Müdürü de “Müslümanları başkalarının duygularına saygı duymaya” çağırdı ve geçmişte büyükbaş hayvanların kurban edilmesi sırasında “toplumsal gerginlik olayları” olduğunu söyledi, bu yüzden Hindular için kutsal sayılan inek öküz boğa gibi hayvanların feda edilmemesine özen gösterilmesi uyarısı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.