islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

Sudan Darbe Hükümeti: Karşı-Darbe Başarısız Oldu

Sudan Darbe Hükümeti: Karşı-Darbe Başarısız Oldu

Mirat Haber Ajansı

Sudan devrik hükümeti başkanı Ömer al-Beşir ile bağlantılı eski güvenlik güçlerinin son darbeyle başa geçen mevcut yönetime karşı ayaklanmasının ardından, Sudan’ın darbe konseyi başkanı Korgeneral Abdülfettah el-Burhan ülkenin hava sahasının yeniden açıldığını ve tüm istihbarat binalarının ordunun kontrolü altına girdiğini bildirdi.

Yetkililer, Sudan’ın hava sahasını ateşin başlamasından sonra ihtiyati bir önlem olarak beş saat boyunca kapatmışlardı. İki askerin ölümü ve dört yaralı ile sonuçlanan başkaldırı, eski dönemden kalan güvenlik personeli ile yeni yönetimin destekçileri arasındakş bugüne kadarki en büyük çatışma oldu.

Ömer el-Beşir döneminin güçlü güvenlik kolu Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi (NISS) olarak bilinen Genel İstihbarat Servisi Müdürlüğü’nde çatışmalar olmuş, askeri üniforma giymiş NISS’in maskeli üyeleri, Hartum’un merkezine yakın ana yerleşimdeki caddelerden birinde kontrol noktaları kurmuş, havaya ateş açmışlardı.  Güvenlik görevlileri yönetimle görüştükten sonra geöen hafta ortasında teslim olmuşlardı.

Televizyonda yaptığı konuşmada el-Burhan, asla bir darbenin gerçekleşmesine izin vermeyeceğini söyledi. Televizyonda yapılan başka bir açıklamada, Enformasyon Bakanı Faysal Muhammed Salih, ayaklanan silahlı personelin işten çıkarılmalarında teklif edilen maddelerden rahatsız olan eski çalışanlar olduğunu söyledi. Tepkili personelin emeklilik ya da halka karşı kötü bir şöhreti olan Acil Destek Kuvvetleri paramiliter grubuna katılma arasında seçim yapmaları önerilmesine büyük tepki gösterdikleri kaydedildi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.