islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kadirov: “son operasyonda Çeçenistan’da terörist kalmadı”

Kadirov: “son operasyonda Çeçenistan’da terörist kalmadı”
Mirat Haber Ajansı

Rusya’nın Kuzey Kafkasya özerk bölgesi Çeçenistan’ın Kremlin destekli lideri Ramazan Kadirov, bölgesel güvenlik güçleri ve polisin Aslan Byutukayev liderliğindeki altı silahlı militanı özel bir operasyonda öldürdüğünü söyledi. Kadirov 20 Ocak’ta başarıyla yürütülen operasyonun Çeçen Cumhuriyeti’ndeki tüm yeraltı gruplarını bitirdiğini iddia etti. Aslan Byutukayev, sözde Kafkasya Emirliği (İmarat Kavkaz) lideri Doku Umarov’un yakın arkadaşıydı. Rus yetkililer Umarov’un Eylül 2013’te özel bir operasyonda öldürüldüğünü söylediler. Umarov ve Byutukayev, Ocak 2011’de Moskova’nın Domodedovo havaalanında 37 kişinin hayatına mal olan bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmişlerdi.

10 yıldır öldü biliniyordu

Mart 2011’de Rus yetkililer, Byutukayev’in özel bir operasyonla tasfiye edildiğini söyledi, ancak bu açıklama asla doğrulanmadı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov 20 Ocak’ta gazetecilere verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kadirov’u Byutukayev’in çetesinin tasfiyesinden dolayı tebrik ettiğini söyledi. Açıklamada, operasyonda görev alan tüm memurların devlet ödülleri alması da söz konusu. 1990’ların ortalarında ve 2000’lerin başlarında Çeçenistan’daki iki ayrılıkçı savaştan sonra İslami militanlık Rusya’nın Dağıstan, İnguşetya ve Kabartay-Balkarlar gibi diğer Kuzey Kafkasya bölgelerine yayıldı. 2007’de Çeçen ayrılıkçı güçlerin lideri olarak Umarov, Rusya’nın Kuzey Kafkasya’sındaki bağımsız İslam devleti İmarat Kavkaz’ın lideri ilan edilmişti.

ETİKETLER: Terörist
Yorumlar
  1. Şa Borz dedi ki:

    RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN İNSALLAH

  2. Şa Borz dedi ki:

    ruhu şad mekanı cennet olsun inşAllah