islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Suriye PKK’sından Basına Saldırı

Suriye PKK’sından Basına Saldırı

Uluslararası terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, işgal ettiği bölgelere bağımsız medyanın girmesini yasakladı. PKK yanlısı yayınlar yapmasına rağmen, Barzani ailesine ait olan Rûdaw ve K24 televizyon kanallarının bölge çalışanlarını gözaltına alarak teknik malzemelerine el koydu.

Uluslararası insan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve insan kaçakçılığı yapan ve aynı Zamanda ABD’nin müttefiki olan terör örgütü PKK/YPG, işgal ettiği yerlerde kendinden olmayan veya kendine tam boyun eğmeyen hier kişi, kuruluş aile ve medya organlarına inanılmaz zulümler yapıyor.

Terör örgütünün zulmünden son nasibini alan Kürt medyası oldu. Barzani ailesine ait olmasına rağmen, Kuzey Irak’taki Kürt medyasının tamamı PKK yanlısı yayınlar yaptığı halde yine de örgüte yaranamıyor.

BARZANİ MEDYASININ BAŞINDA BİR PKK’LI

Terör Örgütünün Avrupa kollarında uzun yıllar çalışan Ako Muhammed kod adlı teröristin PKK kontenjanından başına getirildiği Rûdaw Tv bile artık PKK bölgesinde faaliyet gösteremiyor.

Alınan bilgilere göre terörist Ako Muhammed ve Rûdaw’daki PKK kadrosu, Kandil’deki iç çatışmada Suriye PKK’sı YPG yerine Kandil PKK’sının yanında yer aldı. Bunun üzerine örgütün Suriye kolu, Rûdaw Tv’nin bölgede çalışmasını yasaklayarak çalışanları göz altına alarak bütün teknik ekipmanlara el koydu.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye’nin kuzeyinde eşgal ettiği bölgelerde kötüleşen sosyo ekonomik durum ve örgütün perişan halinin dünyaya yansımasını engellemek için hiçbir bağımsız medya kuruluşuna çalışmaya tahammül  etmiyor. Örgütün propagandasını yapan Batılı medya kuruluşlarının dışında bağımsız Arap medyasına da çalışma izni vermiyor.

PKK’lı teröristlerin işgal altında tuttuğu Rakka, Haseke ve Deyrizor vilayetlerinde “Rudaw ve “k24” kanalları hesabına çalışan, çekim yapan ve haber yazan herkesin tutuklanması yönünde bir emir yayımladı.

PKK’nin kontrolündeki bölgelerdeki sivillerin, kaçırma, tutuklama ve zorunlu askere alma ile temsil edilen ağır ihlallerin yanı sıra, halkın teröristler tarafından taciz edilmesi ve mallarına el koymak gibi bir çok suç işlediği biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.