islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

1.200 Alman aşırı sağcı silah lisansına sahip

1.200 Alman aşırı sağcı silah lisansına sahip
Mirat Haber Ajansı

Almanya’nın iç istihbarat teşkilatı, 1.200’den fazla aşırı sağcının ateşli silah ruhsatına sahip olduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca, aşırılık yanlılarının çoğu Almanya dışında olmak üzere atış uygulamalarına katıldığını da bildirdi. Almanya’nın BfV iç istihbarat teşkilatı, bilinen ve varsayılan aşırı sağcıları izlerken, geçen Aralık ayında 1.203’ünün ateşli silah bulundurma ruhsatına sahip olduğunu keşfetti. Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Aralık 2019 verilerine göre, 528 ruhsat sahibi, Almanya’nın demokratik düzenini reddeden sağcı bir örgütün üyeleri olan sözde Reichsbürger’di.

Aşırı sağ aşırılık yanlılarının 2019 başı ile 2020 sonu arasında katıldığı 17 tekli veya çok serili atış tatbikatı BfV tarafından “biliniyordu” ve bunların dörtte üçü Avrupa’nın diğer bölgelerinde gerçekleşti. Ancak bakanlık, Almanya federal polisine atıfta bulunarak, atış poligonu kullanımının başlı başına bir suç olmadığını da sözlerine ekledi. Muhalefetteki Sol Parti tarafından parlamentoda sunulan bir dizi soruyu yanıtlayan bakanlık, 2019’da silah ruhsatına sahip aşırı sağcıların kesin bir BfV sayısının henüz mevcut olmadığını söyledi. Aralık 2019’da Federal Meclis parlamentosundaki silah yasası tartışması sırasında, Solun içişleri uzmanı Martina Renner, 700’den fazla neo-Nazinin yasal olarak silahlara sahip olduğu tahmininde bulundu. Almanya’da yaşayan aşırılık yanlıları. Bölge yöneticisi Walter Lübcke. Dava, neo-Nazi Stephan Ernst için ömür boyu hapis cezasına ve Markus H. için, yasadışı olarak tabanca bulundurduğu için çok daha kısa bir hapis cezasına yol açtı. Bakanlık, parlamentoya verdiği yanıtta Kassel yakınlarındaki iki kulübe dikkat çekti: Hanau’da geçen yılki ırkçı saldırının faili Tobias R., 2019’da üç kez ateşli silahları ziyaret etmişti. Bakanlık, Slovakya’da da bazı yerlerden bahsetti. 43 yaşındaki Alman, geçen Şubat ayında Hanau’da göçmen ve Müslüman kökenli dokuz kişiyi öldürdükten sonra annesini ve kendisini öldürdü. Yetkililer ayrıca sığınmacılar için yurtların yakınında silah kullanımına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. İçişleri Bakanlığı 2019’da, büyük ölçüde hava ve gazla çalışan silahlar ve uyarı tabancalarının kullanımını da içeren 24 aşırı sağ siyasi grubun olayını listeledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.