islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Suud-BAE Destekli Güney Yemen Yine Seller Altında

Suud-BAE Destekli Güney Yemen Yine Seller Altında
25 Nisan 2020 12:16
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan’ın beş yıl önceki saldırısından sonra ikiye bölünen Yemen’de Suud-BAE destekli taraf olan Güney Yemen’in hükümetinin bulunduğu Aden kenti çevresinde görülmemiş şiddetli yağmurların ardından bölge büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya. Resmi rakamlara göre az 12 kişinin hayatını kaybettiği sellerde yaralılar da var. Başkent San’a ve diğer kentleri elinde tutmamasına rağmen uluslararası camia tarafından tanınan Güney Yemen hükümeti “afet bölgesi” için dünyadan yardım talebinde bulundu.

Güney Yemen yönetiminden yapılan açıklamada, Hurmaksar yakınlarındaki merkezi krater bölgesinde ve Şeyh Osman bölgesiyle Tavahi bölgesinde en az 75 evin yıkıldığı belirtildi. Güncellenen istatistikler, Yemen Başbakanı Mein Abdülmelik Said’in Aden’de “felaket” olarak ilan edilen duruma dünyadan acil yardım çağrısı istenmesinden sonra geldi. Güney Yemen’in Suudi destekli devlet başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi, sivil savunma ve güvenlik güçlerine, şehrin neredeyse tamamını hareketsiz bırakan, yaygın ve elektrik kesintilerine neden olan ani ellerden etkilenenlere yardım etmelerini emretti.

Geçtiğimiz ay, tıpkı yetkililer yeni koronavirüs için önleme tedbirleri uyguladıkları gibi, şiddetli sel baskınlarının Aden’e ciddi zarar vermesinden sonra Yemen’de en az iki kişinin öldüğü yine benzer sahneler görülmüştü. Taşkınlar sokaklarda arabaları süpürmüş evlere zarar vererek elektrik kesintisine yol açtığından en az beş kişi de yaralandı. Uzmanlar, kolera, dang humması, çekirgeler ve şimdi Covid-19’un yayıldığı Yemen için endişelerini dile getiriyor. Selden gelen durgun su, bulaşıcı hastalıklar taşıyabilen sivrisineklere ve sıtmaya da yol açabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.