islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8975
ALTIN
2.435,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Suud Casus Şefi: “Rusya’yı Suriye’ye İten MBS”

Suud Casus Şefi: “Rusya’yı Suriye’ye İten MBS”

Mirat Haber Ajansı

Eski bir Suudi istihbarat şefiyle ilgili resmi belgelerde, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın (MBS) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Suriye çatışmasına askeri müdahalede bulunmaya teşvik ettiği bildirildi. Eski Suudi istihbarat şefi Saad el-Cebri’nin veliaht prens aleyhine ABD mahkemelerine açtığı davaya göre El-Cebri, 2015 yılında eski CIA Direktörü John Brennan ile beraber iki resmi toplantıya katıldı. Temmuz ayı civarında bu toplantılardan birinde, ikili Bin Salman’ın Putin ve Brennan ile son görüşmesini tartıştı. Bin Salman’ın Rusya’yı Suriye’ye müdahale etmesi için teşvik ettiği iddiasıyla ilgili endişeleri dile getiriyorlar. El-Cebri geri bildirimde bulunduğunda ve Brennan’ın mesajını veliaht prense ilettiğinde, bildirildiğine göre konuya “öfkeyle cevap verdi”. Ertesi ay, El-Cebri ve Brennan yeniden toplandı. CIA direktörü, El-Cebri’nin Suudi Arabistan’ın o yıl Yemen’e müdahalesini protesto etmek için istifasından sonra El-Cebri’yi kaybetmeyi göze alamayacaklarını belirtti.

Eylül ayında Rusya, Beşar Esed rejimini desteklemek için Suriye askeri manevralarına başladı. Çığır açan açıklama, veliaht prensin El-Cebri’nin sürgünde yaşadığı Kanada’ya suikast düzenlemek için bir Suudi suikast timi gönderdiği ortaya çıkan davada detaylandırıldı. Uluslararası öfke oluşturan ve Suudi Arabistan veliaht prensi MBS’yi gündeme oturtan sürgündeki Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsolosluğunda Suudi ajanlar tarafından öldürülmesinden iki hafta sonra MBS’nin kişisel Suudi askerlerinden oluşan saldırı ekibi Kaplan Timi, Ekim 2018’de Kanada’nın Toronto kentine girmeye çalışırken havaalanı sınır güvenliği tarafından tespit edilip yakalanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.