islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Suudiler Şimdilik İsrail Barışına Hazır Değil

Suudiler Şimdilik İsrail Barışına Hazır Değil

Mirat Haber Ajansı

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suudi Arabistan’ın Filistinlilerle barış sağlanana kadar İsrail yetkilisiyle ilişki kurmama politikasını sürdürdüğü konusunda geçen ay yaptığı demeci yineledi. Bin Farhan’ın Ağustos’taki sözleri, bir Suudi yetkilinin İsrail hakkındaki ilk yorumlarıydı ve BAE’nin normalleşme anlaşması üzerine gelmişti. Suudi Arabistan, Arap Barış Girişimlerine dayalı stratejik bir seçenek olarak barışa olan bağlılığını teyit ediyor. Arap Barış Girişimi, İsrail’in Kudüs’ten ayrılması da dahil olmak üzere 1967 öncesi hatlara tamamen çekilmesini içeriyor.

Ayrıca, BM’nin yaklaşık beş milyon nüfus olduğunu söylediği 1948 Bağımsızlık Savaşı’ndaki tüm Filistinli mültecilere ve onların torunlarına geri dönüş hakkı verilmesi çağrısında bulunuyor. Suudi Girişimi olarak da bilinen plan, İsrail’in kabul etmesi karşılığında İsrail’e Arap devletleriyle barış ve normalleşme sunuyor. Bin Ferhan ayrıca İsrail’in tek taraflı ilhak etme ve yerleşim yeri kurma politikalarını gayri meşru ve iki devletli çözüme zarar verici olarak nitelendirdi. Bununla birlikte, İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki bağlar, ülkelerin İran’a ortak muhalefetinin ışığında, son yıllarda perde arkasında büyüdü. Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı ve Trump’ın damadı Jared Kushner, Suudi Arabistan’ın İsrail ile bağları başlatacağını umduğunu söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.