islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,3723
EURO
53,9859
ALTIN
6.129,72
BIST
13.687,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C

Suudlar BM İnsan Hakları Konseyi’ne Alınmadı

Suudlar BM İnsan Hakları Konseyi’ne Alınmadı

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan önümüzdeki üç yıllık dönem için BM İnsan Hakları Konseyi’ne katılma teklifinde başarısız olurken, Çin ve Rusya Cenevre merkezli organa seçildi. New York’taki BM genel merkezinde dün yapılan gizli oylamada 47 üyeli konseye seçilen diğer ülkeler ise Fildişi Sahili, Gabon, Malavi, Küba, Bolivya, Özbekistan, Fransa ve İngiltere oldu. Senegal, Nepal, Pakistan, Ukrayna ve Meksika, üç yıllık ikinci bir dönem için yeniden seçildi. Konsey üyeleri art arda iki dönemden fazla görev yapamıyor.

Suudi Arabistan için sonuç, krallığın fiili hükümdarı Veliaht Prens Bin Salman’ın (MBS) ülkenin imajını iyileştirme çabalarına ağır bir darbe olarak görülecek. Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de İstanbul’da öldürülmesindeki rolü, birçoklarının hafızasında hâlâ taze. İnsan Hakları İzleme Örgütü BM Direktörü Louis Charbonneau Riyad’ın konseye katılma konusundaki başarısız teklifi üzerine yaptığı konuşmada, bunun BM seçimlerinde daha fazla rekabet ihtiyacının hoş bir hatırlatıcısı olduğunu söyledi. Ek adaylar olsaydı Çin, Küba ve Rusya da kaybedebilirdi, dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.