islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5752
EURO
35,0138
ALTIN
2.432,68
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Suudların Türkiye’ye Karşı Cezayir Çıkarması

Suudların Türkiye’ye Karşı Cezayir Çıkarması
14 Ağustos 2020 16:30
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan’ın dışişleri bakanı sürpriz bir ziyaretle Cezayir’e gitti. Faysal bin Ferhan, başkent Cezayir’deki bir toplantıdan sonra Cezayirli mevkidaşı Sabri Bukadum ile görüşmesinden bir enstantaneyi Twitter’a yükledi. Ancak, görüşülecek konularla ilgili olarak her iki taraftan da resmi bir gizlilik söz konusuydu. Ziyaretten önce Suudi diplomasisinin liderinin Libya’daki gelişmekte olan durum hakkında konuşmak için Mısır’daydı. Buna göre Suudların Cezayir’den Türkiye’ye karşı bir pozisyon belirlemesini istemenin görüşmenin amacı olacağı uzmanlarca dile getirildi.

Kaynaklara göre Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbune de bakanı kabul etti. Bu, Suud bakanın bu yıl Kuzey Afrika ülkesine yaptığı ikinci ziyaret. Karşılıklı öneme sahip diğer konular arasında ikili ilişkileri görüşmek üzere bakan Şubat ayında Cezayir’i ziyaret etmişti. Cezayir, Mısır, Sudan, Çad, Tunus ve Malta’yla çevrili Libya’nın batı komşusu. Suudlar Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Rusya, Yunanistan, Suriye, darbeci general Hafter’i destekliyor ve bu desteğin artırılmasını hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.