islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Süveyş Kanalı’nı tıkayan mega şilep Avrupa’ya hammadde trafiğini durdurdu

Süveyş Kanalı’nı tıkayan mega şilep Avrupa’ya hammadde trafiğini durdurdu

Tayvan şirketine ait dünyanın en büyük gemilerinden 400 metrelik Ever Given konteyner şilebi Süveyş kanalında karaya oturdu. Bu durum kanalda gemi trafiğine neden oldu.

Mirat Haber Ajansı

Dün Mısır’ın Süveyş Kanalı’nda bir konteyner gemisi karaya oturdu ve gemilerde trafik sıkışıklığına neden oldu. 400 metre uzunluğundaki Ever Given adlı Tayvan gemisini doğru yöne itmek için römorkörler konuşlandırıldı, ancak geminin serbest kalması günler sürebilir. Mısırlı yetkililer, Süveyş Kanalı’nda mahsur kalan dev bir konteyner gemisini yerinden çıkarmak için çalıştı ve dünyanın en yoğun nakliye arterlerinden birinde tüm trafiği engelledi. Mısırlı bir yetkiliye göre, gemilerden oluşan bir filonun her iki yönde de seferlerini sürdürmesi için gemilerin bekleyerek, karaya oturan geminin saatler içinde çıkarılacağını umuyorlar. Gemi hızlı bir şekilde yerinden çıksa bile, birçok geminin yolculuğu günlerce ertelenebilir ve zaten yoğun bir baskı altında olan küresel tedarik zincirinde yeni bir baskı noktası tehdidi yaratabilir. Dünyada plastik, cam, çeşitli hammaddeler, bilgisayar yongası çekilen hammadde sıkıntılarından bazıları.

Empire State gökdeleninden bile uzun

Tayvan merkezli Evergreen Group tarafından işletilen gemi, dünyanın en büyük okyanus gemilerinden biri. 20.000’den fazla konteyneri taşıyabiliyor ve dik olarak çevrildiğinde Empire State Binası’ndan daha uzun. Gemi forvardırlar ve aracılar, Kızıldeniz’i Akdeniz’e bağlayan kanaldan geçmek için bekleyen 100’den fazla geminin olduğunu belirtti. Trafik sıkışıklığı, küresel tedarik hatları için özellikle kötü bir zamanda geliyor. Araba ve bilgisayar üreticileri, geçen hafta Japonya’daki büyük bir yonga üretim fabrikasında çıkan yangınla daha da kötüleşen küresel bir çip kıtlığından dolayı zorlanıyor. Otomobil üreticileri, geçen ayın başlarında Teksas’ta yaşanan soğuk hava krizinin plastik üretimini vurmasının ardından fabrikaları kapattılar ve California limanları birikmiş işler ve gecikmelerden etkilendi. Dünyanın ticaretinin yaklaşık yüzde onu Süveyş Kanalı’ndan geçiyor. Süveyş Kanalı Otoritesi’ne göre, 2020 yılında net 1.17 milyar ton net tonajla yaklaşık 19.000 gemi veya günde ortalama 51.5 gemi kanaldan geçti.

ETİKETLER: Süveyş Kanalı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.