islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

TOPLUMUN ÇÖKÜŞLERE HAZIRLIKSIZLIĞI…

TOPLUMUN ÇÖKÜŞLERE HAZIRLIKSIZLIĞI…
25 Ocak 2024 09:13
A+
A-

2024 yılında dünya çalkantılı bir sürece girebilir.

Devam eden savaşlar, tehditler, ekonomik zorluklar, yıkıcı doğal afetler, gelecekteki salgın hastalıklara hazırlanmamızı isteyen WEF, BM VE DSÖ gibi küresel şeytani kurumlar ve içeridekiler yetmiyor gibi birde yeni sığınmacı ve göçmenlerle ilgili sorunlar yaşamaya devam edecekler.

Pek çok insan, kaçınılmaz bir çöküş endişesi yaşadıkları için elinden geldiğince hazırlanmakla meşgul. Hükümetlere ve devlete duyulan güven azalıyor ve zor zamanların insanlığı beklediği konusunda giderek artan endişe kaynaklı bir fikir birliği var. Dünyanın dört bir yanında mutluluk ve devlete güven konularında anketler yapılıyor. Ancak dünya ortalamasına göre her 100 kişiden, 70’i devletinin ve hükümetinin kendilerini koruyabileceğine ya da felaketleri önleyebileceğine güvenemiyor artık.

Dünya genelinde toplumlar bir çöküş durumunda kendilerine güvenmek zorunda kalabileceklerini düşünmeye başlayanların sayısı da hızla artmaya devam edecek gibi görünüyor. Çünkü yapılan bir çok araştırma, dünya genelinde acil durumlara hazırlık için son üç yılda harcanan paranın hızla arttığını göstermekte. Bireyler bozulmayan yiyecekler, tıbbi malzemelere, giyim kuşama ve su stoklama gibi temel ihtiyaçlar için daha fazla para harcamakta.

Zaten COVID-19 kapanmalarının neden olduğu olumsuzlukların etkileri, teknolojik izolasyon, yaygın dezenformasyon ve siyasi kutuplaşma gibi faktörlerinde felaketlerin artması katkıda bulunacağı endişesini de unutmamak gerekir.

Dünyanın birçok ülkesinde insanlar, küresel endüstriyel ekonomiye büyük ölçüde bel bağlamanın mı yoksa kendi gıdasını yetiştirmek, kendi suyunu depolamak ve tam olarak anlayamadığı küresel şeytanların tekelinde olan karmaşık sistemlere bağımlılığını azaltmak gibi adımlar atmanın mı daha güvenli olduğunu merak edip, sorup, sorgulayıp düşünmeden edemiyorlar. Tüm toplumlarda bunlar artarak devam eden gerçek bir endişe kaynağıdır.

Muhtemelen dünya nüfusun büyük bir kısmı bu olası çöküş gerçekleştiğinde hazırlıksız olacaktır. Tıpkı Türk halkının bu konuda hala bilinçlenememiş olduğu gibi. Önümüzdeki çalkantılı yıllarda nerede ve nasıl olmak istediğimize henüz karar verebilmiş değiliz. Mevzuları kaderciliğe bağlayıp iki günümüzü birbirine eşit yaşıyoruz.

Çöküşte yaşayabilmek için bir yer seçtikten sonra, kendimize ve bize bağımlı olanlar için yeterli miktarda yiyecek ve acil gerekli malzemeleri toplamamız, hayatta kalmayı düşündüğümüz sürece düzlüğe çıkana kadar bize yetecek kadar yiyeceğe sahip olmamız ve bir miktarda para yerine geçecek emtiaları sağlamamız çok önemlidir.

Ne diyelim;
Allah memleketimize zeval vermesin !!

Sadi ÖZGÜL

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.