islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde İsrail Malı Coca-Cola Skandalı

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde İsrail Malı Coca-Cola Skandalı
11 Haziran 2024 13:00
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatiflerine İsrail Malı Tepkisi: Boykotu Hiçe Saydılar

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde İsrail Malı Coca-Cola Skandalı

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde satılan İsrail malı Coca-Cola, büyük tepki çekti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, halkın öfkesine neden oldu. Tarım Kredi’nin ‘yerli ve milli ürün’ misyonuna aykırı davranması eleştirildi. Bu durum, İsrail’e karşı yürütülen boykot hareketini de zayıflattı. Terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürerken, boykot hareketi Türkiye’de de hızla yayılıyor.

Boykot Hareketinin Önemi ve Yayılması

İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım saldırıları 7 Ekim 2023’ten bu yana devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen çağrılara rağmen, İsrail saldırılarını durdurmuyor. Bu nedenle, birçok ülkede İsrail ürünlerine karşı boykot hareketi başlatıldı. Türkiye’de de duyarlı vatandaşlar, İsrail mallarını boykot ederek tepkilerini gösteriyor. Boykot hareketi, halkın bilinçlenmesiyle günbegün büyüyor ve yayılıyor.

Tarım Kredi’nin Tavrı ve Sosyal Medya Tepkileri

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin İsrail malı Coca-Cola satması, sosyal medyada büyük yankı buldu. Kullanıcılar, ‘sikayetvar.com’ adlı site üzerinden tepkilerini dile getirdi. Tarım Kredi’nin gelen yorumlara yüzeysel cevaplar vermesi, öfkeyi daha da artırdı. Birçok kullanıcı, bu olayın ardından Tarım Kredi’ye olan güvenlerinin sarsıldığını belirtti. Tarım Kredi’nin bu tavrı, boykot hareketine zarar verdi.

Kamuoyu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Tepkisi

Tarım Kredi’nin boykotu hiçe sayması, sivil toplum kuruluşlarının da tepkisine neden oldu. Birçok dernek ve vakıf, Tarım Kredi’yi boykotu desteklemeye çağırdı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olay, medyada da geniş yer buldu. Haberler, halkın boykot hareketine olan inancını pekiştirdi. Bu durum, Tarım Kredi’nin itibarını zedeledi ve müşterilerini kaybetmesine yol açtı.

Gelecekteki Adımlar ve Halkın Talepleri

Halk, Tarım Kredi’den İsrail malı ürünleri raflardan kaldırmasını talep ediyor. Ayrıca, yerli ve milli ürünlere ağırlık verilmesini istiyorlar. Tarım Kredi’nin ise bu taleplere nasıl cevap vereceği merak konusu. Boykot hareketinin başarısı, halkın desteği ve bilinçli tüketimle mümkün olacak. Tarım Kredi’nin bu skandaldan nasıl çıkacağı ve halkın güvenini nasıl kazanacağı ise zamanla belli olacak.

HABER YORUM

Bu ne şimdi Allah aşkına?

Cumhurbaşkanımız çıkıyor, boykot çağrısı yapıyor, Diyanet İşleri başkanı çıkıyor “İsrail mallarını almayın” diyor, ama tarım Kredi marketlerinde İsrail malı Cola vitrinlerde duruyor ve satılıyor…

Oldu mu şimdi?

Neyin kafasıdır bu Allah aşkına?

Tarım Kredi’yi yönetenleri tanımam bilmem…  Böyle bir durumda tanımak ve bilmekte istemem…

Bu, acziyet içinde olan insanların rıza gösterebileceği bir durumdur…

Bu, “Filistin’den bana ne?” diyen insanların rıza gösterebileceği bir durumdur…

Ve hatta, “Bana ne Filistin davasından? Ben maaşımı alır keyfime bakarım..” modunda olan insanların rıza gösterebileceği bir durumdur…

Yazık, çok yazık!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.