islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3099
EURO
34,8079
ALTIN
2.403,72
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

TBMM’DE HÜDA-PAR FARKI

TBMM’DE HÜDA-PAR FARKI
7 Ağustos 2023 09:43
A+
A-

Cumhur İttifakına dahil olarak seçimlere giren ve 4 milletvekiliyle mecliste temsiliyet kazanan HÜDA-PAR, İslami çizgide ki duruşu ve çizgisiyle farklılığını gösteriyor.

Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir’in TBMM çatısı altında yaptığı konuşmayı, yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

“Bismillahirrahmanirrahim. Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri! Sözlerimin başında dün vefat eden Adıyaman Menzil mürşidi Seyit Abdülbaki hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Alimin ölümü alemin ölümüdür. Başta ailesi olmak üzer bütün mensuplarına ve  sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Bugün Zilan katliamının yıldönümüdür. Tek partili dönemin icraatlarından biri olan bu olay aynı zamanda insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak yazılmıştır. Bu vesileyle bu olayda katledilen bütün masumlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hiçbir şeyi  kadın çocuk yaşlı ayırt etmeksizin masumların katledilmelerini meşru gösteremez.

Dün milletin meclisinde Milli Eğitim Bakanımızın yaptığı açıklamalar üzerine söz alan bir vekil nasıl bir alaka kurmuş ise partimizi kastederek evlilik yaşı üzerinden iftira ve karalamalarda bulunmuş , memleketin sorunlarına çözümler üretmek yerine kin ve düşmanlık üretici dili terk etmeyeceklerini bir kez daha ortaya koymuştur. 40-50 yıldan beri 13-14 yaşlarında ki kız çocuklarını dağa kaldırarak, Kandil baronlarına peşkeş çekerek hem kendilerinin hem de ailelerinin hayatlarını karartanlara söyleyecek tek lafları olmayanların, milletin meclisinde iftiralarla algı oluşturmalarını milletin vicdanına havale ediyorum.

Sayın Milli Eğitim Bakanının karma eğitimle ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren eğitim kurumlarına göndermeye zorlanmasın. Kız okulları da olsun erkek okulları da… Aynı şekilde karma eğitim veren okullarda olsun. İnsanımız çocuğunu hangisine  göndermek istiyorsa, baskı altında kalmadan kendi hassasiyetleri ve değerleri doğrultusunda göndersin. İstediği hassasiyet ve anlayışla yetiştirsin. Bu tercih hakkı bütün anne babaların en doğal hakkıdır. Karma eğitimin dayatılması ise bu hakkın ellerinden zorla alınmasıdır.

MİRATHABER.COM

HÜDA-PAR      TBMM    KARMA EĞİTİM  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.