islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Terör Örgütü PKK O İlçenin Altına Tüneller Kazıyor

Terör Örgütü PKK O İlçenin Altına Tüneller Kazıyor
2 Aralık 2021 10:24
A+
A-

Sincar tehlike altında: Terör örgütü PKK’dan ‘ikinci Kandil’ hamlesi

Sincar için IKBY ile çekilme anlaşması yapan terör örgütü PKK, ilçeyi terk etmediği gibi bölgenin altını tünellerle doldurdu. Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, “Terör örgütü bölgede daha uzun süre kalmayı planlıyor” dedi.

 

BÖLGENİN TOPOĞRAFYASINI DEĞİŞTİRİYORLAR

PKK’nın tünel kazmaya devam ettiğini söyleyen Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, “Sincar dağ koridorlarının coğrafyasını ve bölgenin topoğrafyasını değiştirip bölgeyi onlar için yeni bir güvenli liman haline getiren tünelleri kazmaya devam ediyorlar” dedi.

Halil şunları kaydetti:

“Mali ve askeri imkanların varlığından yararlanarak bölgede daha uzun süre kalmayı planlıyorlar. Sincar Anlaşması’nın bir yıldan fazla bir süre önce imzalanmış olmasına rağmen, hiçbir etkisi yok. Bağdat’taki federal hükümetten Sincar’ı korumasını istedik ancak bir sonuç alamadık.”

İPEK YOLU OLARAK KABUL EDİLİYOR

Bölgesel Kürt Yönetimi’nden Macid Şenkali PKK üyelerinin aldıkları dış destekle Sincar’ı ele geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Şenkali şöyle devam etti:

“Silahlı örgüt üyeleri arabaların rahat geçebileceği ve içinde yaşanabilecek tüneller kazdılar. Sincar Dağı’nı yeni bir üs alanı yapmayı planlıyorlar. Çünkü Sincar’ın jeopolitik konumu çok önemli. Bir yanda Suriye-Irak sınırı, diğer yanda birkaç bölgenin önemli kavşağı bulunuyor. Sincar’ın İran ve hatta Amerika tarafından bir siyasi baskı aracı olarak kullandığı bir sır değil.”

SİNCAR’DAN VAZGEÇMEK İSTEMİYORLAR

Iraklı siyasi analist Bistun Rasul ise, “Sincar’daki yüzlerce militan burayı terk etmek istemediğini söyledi. Gitmemelerinin temelinde petrol, tarımsal ürünler, hayvancılık ve kaçakçılığı yoluyla elde edilen büyük ekonomik kazançlar yatıyor. Suriye, Türkiye, Irak ve İran’ı birbirine bağlayan İpek Yolu olarak kabul edilen Sincar’dan vazgeçmek istemiyorlar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.