islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ATEİST EFE AYDAL’DAN MÜSLÜMANLARA ‘SOYKIRIM’ TEHDİDİ

ATEİST EFE AYDAL’DAN MÜSLÜMANLARA ‘SOYKIRIM’ TEHDİDİ
3 Ocak 2024 12:48
A+
A-

1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde protesto gösterisi gerçekleşti. Gösteride İsrail’in Gazze‘deki katliamına karşı Türkiye’nin birlik ve beraberlik mesajıyla dikkat çekti. Gösteri, Türk ve Filistin bayraklarının dalgalanmasının ardından , İsrail’e lanet okunurken, şehitlerimize rahmet duaları edildi. Ancak, içeride bazı kesimler, özellikle sosyal medyada ateist videolarıyla tanınan ‘Efe Aydal’ isimli kişi, gösteriyi provoke eden bir tavır sergiledi.

Aydal, Filistin’e destek mitinginden dönen bir vatandaşın tevhid bayrağı taşımasını bahane ederek düzenlenen saldırıyı ele alarak, kan donduran bir paylaşım yaptı. Sosyal medya hesabından Müslümanları topluca katletmekle tehdit etti. Bu provokatif tutum, Türkiye içerisinde tartışmalara ve gerilimlere neden oldu.

Protesto gösterisi sırasında ise İsmail Aydemir adlı bir vatandaş, elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla yürüyüşe katıldıktan sonra muhalif bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. Aydemir’e yapılan saldırı, muhalif kesim tarafından linç kampanyasıyla desteklendi. CHP’nin de bu konuda destek vermesi, Türkiye içindeki siyasi gerilimi artırdı.

Gösteriden sonra ateist kesimin önde gelen isimlerinden ‘Efe Aydal’, sosyal medya üzerinden yaptığı provokatif paylaşımla gerginliği tırmandırdı. Aydal, Filistin’e destek gösterisine katılan Müslümanları hedef alarak toplu katliam yapmakla tehdit etti. Bu sözler, Türkiye’de ateist ve dindar kesimler arasında daha da derin bir ayrılığa yol açtı.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı düzenlenen protesto gösterisi, birlik ve beraberlik mesajı taşısa da içerideki bazı kesimler arasında gerilim yaratırken, sosyal medyada yapılan provokatif paylaşımlar Türkiye’deki toplumsal çalkantıları daha da artırdı.

HABER YORUM

Çok özgür bir ülkede yaşıyoruz çook…

O kadar özgürüz ki, çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, Müslümanları soykırıma tabi tutmaktan söz edebiliyoruz…

Ne yazık ki bu özgürlük, Müslümanlar için değil maalesef. Bir gün, başı kapalı ya da çarşaflı bir kadın toplu taşım araçlarında hakarete maruz kalıyor. Diğer gün ateist biri çıkarak Müslümanları katletmekten bahsedebiliyor. Tabi Atatürk’ün arkasına sığınmayı da ihmal etmiyor.

Çok özgür bir ülkede yaşıyoruz çook…

Kemalist kafalar İslam’a ve Müslümanlara saldırdıkça, özgür olduklarını zannediyorlar. Bu kafalar kendileri gibi düşünmeyen ve hareket etmeyen herkesi düşman olarak ilan ediyorlar. Ve hatta soykırımdan bahseden bu kafalar ile ülkemiz bir adım dahi ileri gidemeyecektir. Çağdaşlığı ve moderniteyi İslam’a saldırmak olarak algılayan ve kabul eden bu zihniyet, ötekileştirmeyi özgürlük olarak görüyor. Bunun yanı sıra da arkasından Atatürk’e sığınmayı da çağdaşlık olarak görüyor.

Yazık gerçekten çok yazık..

Filistin davası gibi haklı bir davada dahi İsrail’in yanında yer alacak kadar beyni iğdiş edilmiş bu zihniyeti, kanaatimizce kınamaya bile gerek yok. Çünkü kınadığınızda bu kişileri adam yerine koymuş oluyorsunuz ve bunlar önemsendiğini zannediyorlar.

Olayı haber yapmamızda ki maksat, bu zihniyete sahip olan insanların(!) karakteristik özelliğini gözler önüne sermektir.

Onlar İslam’a inanmaya dursunlar, biz rahmet ve merhamet yüklü Kur’an mesajlarıyla yazımızı nihayetlendirelim.

“Ey iman edenler! Eğer benim yolumda cihad etmek ve hoşnutluğumu kazanmak üzere yola çıkmışsanız, benim de düşmanım sizin de düşmanınız olan kimseleri kendilerine sevgi göstererek dost edinmeyin. Onlar size gelen gerçeği inkâr etmektedirler. Üstelik rabbiniz Allah’a iman ettiniz diye peygamberi ve sizi (yurdunuzdan) çıkarıyorlar. Ben sizin gizlediklerinizi de açıkladıklarınızı da bildiğim halde onlara gizliden gizliye sevgi besliyorsunuz. İçinizden kim bunu yaparsa bilsin ki doğru yoldan sapmıştır.

Onlar sizi bir yakalasalar size düşmanca davranırlar. Elleriyle ve dilleriyle size kötülük etmeye çalışırlar ve isterler ki sizler de hakkı inkâr edesiniz.

Kıyamet gününde yakınlarınız da çocuklarınız da size asla fayda vermeyecek. Allah aranızda hükmünü verecek. Yapıp ettiklerinizi Allah görmektedir.”

(Mümtehine 1-2-3)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.