islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5670
EURO
34,7178
ALTIN
2.411,47
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Tesettürlü süpermodel Halima Aden moda sektörünü bıraktı

Tesettürlü süpermodel Halima Aden moda sektörünü bıraktı

Mirat Haber Ajansı

Somalili Amerikalı model Halima Aden, sektörün onu dini inançlarından uzaklaşmaya zorladığı için defilelerinden ayrıldığını söyledi. Bir dizi Instagram mesajında, 23 yaşındaki model işin onu kimliğinden nasıl daha da koparttığından bahsetti. Mega moda markalarını temsil ederken başörtüsü takan ilk modellerden biri olan Aden, Aslında fazla fırsatçı olduğum için kendimi suçlayabilirim diye yazdı.

Aden, sektördeki Siyahi Müslüman bir kadın olarak başarısına rağmen, fotoğraf çekimleri sırasında rahatsız olduğunu ifade ettiği için sık sık baskı altında hissettiğini söyledi. Aden’i annesiyle birlikte tasvir ettiği ayrı bir gönderide, hem kendi adına hem de ruhunu moda için kaybeden tüm insanlara karşı tavır aldığını söyledi. Aden ilk kez 2016’da Miss Minnesota USA yarışmasında başörtüsü takan ilk kadın olduğu zaman manşetlere çıkmıştı. O zamandan beri New York Moda Haftası’nda British Vogue dergisinin kapağında ve podyumlarda yer aldı. Aden, Sports Illustrated’ın yıllık mayo sayısında başörtüsü ve tam vücut burkini giyen ilk modeldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.