islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Macron, Ukraynacada Yeni Bir Kelimeye İlham Verdi: Macronete! İşte Anlamı…

Macron, Ukraynacada Yeni Bir Kelimeye İlham Verdi: Macronete! İşte Anlamı…
13 Nisan 2022 11:00
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Ukrayna savaşının ilk günlerinde tıraşsız ve özel bir askeri birliğe ait kıyafet giydiği görülen fotoğraflar yayınlamıştı. O görüntüler Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i taklit ettiği şeklinde yorumlanmış, Macron alay konusu olmuştu. Ayrıca verdiği dayanışma mesajlarının sözde kalması da eleştirilmişti. Macron’un adı bu adımları ile Ukraynacada ironik bir kelimeye ilham verdi: Macronete!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna ile dayanışma mesajlarının sözde kalması, Ukraynacada ‘bir durum hakkında çok endişelenmek ama hiçbir şey yapmamak’ anlamında ‘Macronete’ (Macronlaşmak) kelimesinin doğmasına neden oldu.

Le Parisien’in haberine göre, sosyal medya kanalı Telegram’da savaş konusunda türeyen yeni kelimelerin yayımlandığı bir listede, Fransız Cumhurbaşkanı’nın adının, Ukraynacada ironik bir kelimeye ilham verdiği görüldü.

İŞTE KELİMENİN ANLAMI! 
Ukraynaca ‘bir durum hakkında çok endişelenmek ancak hiçbir şey yapmamak’ anlamına gelen ‘Macronete’ kelimesinin dahil edildiği listeye göre kelimenin kökeni, Ukrayna’ya gerçekten yardımı dokunmaktan çok Elysee Sarayı’ndan paylaştığı sözde endişeli fotoğraflarıyla hatırlandığı ifade edilen Macron’dan geliyor.

GERÇEK MANADA HİÇ KATKISI OLMADI ELEŞİTİRİSİ 
Macron, Rusya-Ukrayna Savaşında Eyfel Kulesi’ni Ukrayna bayrağı renkleriyle donatmak, Elysee Sarayı’ndan endişeli fotoğraflar paylaşmak dışında Ukrayna’ya gerçek manada katkısı olacak bir şey yapmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

MACRON ZELENSKİY’İ TAKLİT ETMEKLE ELEŞTİRİLMİŞTİ 
Elysee Sarayı resmi fotoğrafçısı Soazig de la Moissonniere’in Instagram hesabından paylaştığı Macron’un 13 Mart’taki uluslararası telefon görüşmeleri sırasında tıraşsız ve özel bir askeri birliğe ait kıyafet giydiği görülen fotoğrafları, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i taklit etmeye çalıştığı yorumlarına neden olmuştu.

SABAH 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.