islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Trafikten Bunalan Özbekistan Casuslara Ümit Bağladı

Trafikten Bunalan Özbekistan Casuslara Ümit Bağladı

Mirat Haber Ajansı

Özbekistan’da yetkililer, karayolu güvenliğini artırma amaçlı bir kampanyaya genel halkı dahil ediyor. Halk tarafından filme alınan video görüntülerinin suçlulara karşı kanıt olarak kullanılmasına izin veriliyor. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde kamuoyunun incelemesi için yayınlanan taslak öneri, cep telefonu ve yakın devre kamera görüntülerinin trafik polisine yapılan raporlarda kullanılmasına ve halihazırda uygun görülen gösterge paneli kamera görüntülerine izin verecek. Bu konuda ihbarda bulunan halktan kişilere para ödülleri verilecek.

Belirtilen nihai amaç, Özbekistan’ın yollarındaki ölümlerin sayısını azaltmak. Geçen yıl yaklaşık 8.600 trafik kazası kaydedildi. Toplamda 1.900’den fazla kişi öldü ve 6.700 kişi yaralandı. Trafik polisine göre, bir yayanın ölümüne neden olan her kazadan dokuzuna sürücüler neden oluyor. Özbek vatandaşları, Temmuz 2019’dan beri araç içi trafik ihlallerinin video kamera görüntülerini özel bir hükümet web sitesine gönderebiliyorlar. Rapor suçun işlenmesinden sonraki üç gün içinde sunuluyor ancak şimdilik ihbar bir para cezasına giderse sadece 1$ ödül veriliyor. Kullanılabilecek çekim türlerini genişletme önerisi Pazartesie kadar kamuoyunda tartışmaya açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.