islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3777
EURO
34,7303
ALTIN
2.428,16
BIST
9.967,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

“TÜM MÜSLÜMANLARA SEMPATİMİ İLETİYORUM”

“TÜM MÜSLÜMANLARA SEMPATİMİ İLETİYORUM”
24 Ocak 2023 11:02
A+
A-

İsveç Başbakanı Ulf KristerssonKur’an-ı Kerim yakılması alçaklığına ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez. Pek çok kişi için kutsal olan bir kitabı yakmak son derece saygısız bir davranıştır. Bugün Stockholm’de yaşananlardan rahatsız olan tüm Müslümanlara sempatimi iletiyorum.”

HABER YORUM

Bu olayın her şeyiyle provokasyon koktuğu açık ve net bir şekilde görülüyor.

Bilindiği gibi İsveç’in NATO üyeliği konusunda ipleri Türkiye’nin elinde. Gerek İsveç’in Nato üyeliğini istemeyenlerin, gerekse bunu fırsata çevirip Türkiye’ye ve Müslümanlara çemkirerek kin ve nefretlerini kusmak isteyenlerin kurguladığı adice ve şerefsizce bir plan…

Diğer taraftan daha bir hafta öncesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı ülkede kuklasının terör örgütü PKK taraftarlarınca yakılması olayını da düşündüğümüzde, gelişen olayları birbirinden bağımsız düşünemeyeceğimiz gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Hele ki bu olayların arkasında başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin olması ise, yoruma bile gerek kalmadan her şeyi gözler önüne seriyor.

Bu sebeple İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’ın sosyal medya hesabından “Tüm Müslümanlara sempatimi iletiyorum” açıklaması bir anlam ifade etmiyor. Bu olay “İfade özgürlüğü” bağlamında değerlendirilemeyecek kadar adi ve büyük bir olaydır. Terör örgütlerine dur diyememenin de sonucudur.

İsveç Başbakanı ve diğer Batılı liderlerin, Din ve dini değerlere saldırmanın ifade özgürlüğü kapsamında olamayacağını bilmeleri ve buna göre önlem almaları, dünya barışı için gereklidir ve olmazsa olmazdır.

İnsanları, bir tarağın dişleri gibi eşit yaratan yüce Rabbimizin şu ayeti ile bitirelim:

“Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.”

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.