islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Tunus olağanüstü hali uygulamasını bir ay uzattı

Tunus olağanüstü hali uygulamasını bir ay uzattı

Mirat Haber Ajansı

Tunus makamları olağanüstü halin bir ay daha uzatılmasına karar verdiler. Tunus Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’ne göre hükümet, olağanüstü halin 25 Aralık’a kadar uzatılmasına karar verdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında, Tunus cumhurbaşkanlığı olağanüstü halin ülke genelinde 6 ay uzatıldığını duyurdu. 2015 sonlarında bir terör saldırısının ardından ilk kez Tunus’ta olağanüstü hal ilan edildi ve o zamandan beri birkaç kez uzatıldı.

Tunus, Mayıs 2011’den bu yana, 2013’te tırmanan ve düzinelerce güvenlik görevlisi, asker ve turisti öldüren terör eylemlerine tanık oluyor. Olağanüstü hal, içişleri bakanına toplantıları yasaklama, sokağa çıkma yasağı getirme, gece ve gündüz mağaza teftişleri, ayrıca basın, yayınlar, radyo yayınları, filmler ve tiyatro gösterilerini izleme gibi istisnai yetkiler veriyor. Tunus Arap Baharını ilk başladığı ve her şeye rağmen demokratik reformlara devam ederek serbest seçim yapan nadir Arap ülkelerinden. Meclis başkanı Raşid el-Gannuşi en büyük parti olan Nahda partisinin başkanı ve siyasi görüş olarak AK Parti’ye yakın.

ETİKETLER: OHAL
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.